Video PROTESTE în Bucureşti şi la Cluj faţă de Ordonanţa privind repunerea în termen anunţată de Tudorel Toader | FOTO, VIDEO

Câteva zeci de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de OUG care le permite pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete de 5 judecători nelegal constituite, anunţată de Tudorel Toader.

7059 afișări

„(Protestez, n.r.) Pentru Ordonanţă. Am venit direct de la serviciu. Nu numai, dar şi pentru condiţiile în care trăim. Am ajuns rău de tot. Nu ştiu (dacă se rezolvă ceva)”, a declarat Mihaela, o protestară.

„Fară penali”, „Guvernul suntem noi, eu şi cu tine”, „Vrem alegeri anticipate”, sunt doar câteva dintre mesajele prezente pe pancartele protestatarilor. De asemenea, manifestanţii strigă: „Cuib de hoţi şi de mafioţi”, „Demisia” şi „Jos Ordonanţa!”.

„Am un copil care nu vrea să plece din ţară, are prieteni şi nu vrea şi trebuie să fac eforturi. Am ajuns la un nivel de pesimism şi nu cred că se mai poate face ceva. Pe de altă parte, umilinţa pe care o suport nu mă lasă să stau în casă. Consider că sunt foarte multe probleme în ţară şi de când au venit aceşti domni la guvernare alte probleme nu au decât justiţia”, a spus Carmen, o atlă protestatară.

„Tudorel a anunţat la televiziunea inculpatului fugar Ghiţă că a pregătit Ordonanţa de Urgenţă care anulează 370 de condamnări, printre care şi condamnarea lui Dragnea. E inacceptabil. Protestam”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

"Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti", a declarat ministrul Justiţiei, la România Tv.

Întrebat când va fi emisă ordonanţa, Toader a menţionat: "OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun, soluţia, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil"

Protest la Cluj faţă de OUG privind repunerea în termen anunţată de Tudorel Toader

Aproape 200 de persoane protestează, luni seara, la Cluj-Napoca, faţă de intenţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a emite o ordonanţă de urgenţă care ar permite repunerea în termen a celor condamnaţi de complete de 5 judecători nelegal constituite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la protest s-au adunat, luni seara, îm jurul orei 19 pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum ”Fără amnistie, fără graţiere”. ”91% dintre români, 87% dintre alegătorii PSD-ALDE-UDMR spun Nu amnistiei şi graţierii. Uniţi, salvăm toată România”, dar şi un steag tricolor de mari dimensiuni.

Ei au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Nu cedăm, nu capitulăm”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Ruşine să vă fie”, ”Afară cu PSD din ţară”, ”Hoţii, hoţii”, ”Anticipate”.

Unul dintre protestatari a declarat că în cazul în care OUG va fi dată, scenariul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, scapă de singura condamnare definitivă pe care o are, devine realitate.

”Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat public că are pregătită OUG ce permite politicienilor corupţi să scape de sentinţele date de completele de judecată nelegal constituite. Ordonanţele le oprim în stradă, iar Revoluţia o facem la vot”, a spus acesta.

Manifestanţii au pornit şi într-un marş spre Prefectura Cluj. Protestul nu este autorizat, el fiind anunţat prin reţelele de socializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici