Video Protest la Cluj-Napoca pe legile justiţiei: Două străzi, blocate pe trecerile de pietoni | FOTO, VIDEO

Un grup de protestatari a blocat, miercuri, traficul rutier pe două străzi din Cluj-Napoca, trecând de pe un trotuar pe celălalt, pe trecerea de pietoni, timp de 10 minute, în semn de protest faţă de modificările la legile justiţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

528 afișări

Participanţii la protest s-au adunat, miercuri, în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum „Blocaţi justiţia, blocăm România”, „Liviule, dă-te la o parte” sau „Justiţia independentă”.

Ei au purtat pe braţe banderole albe, în semn de solidaritate faţă de magistraţi.

Protestatarii au blocat traficul rutier pe două străzi din zona Operei Maghiare din Cluj-Napoca, după ce au trecut de pe un trotuar pe celălalt, pe trecerile de pietoni, timp de 10 minute.

„Pe fondul ultimelor modificări la legile justiţiei, magistraţii au declarat grevă şi protestează faţă de distrugerea independenţei justiţiei şi faţă de presiunile politice. Voci politice deja au ieşit cu ameninţări la adresa magistraţilor, iar pentru noi este momentul să ne manifestăm solidaritatea şi să arătăm că sunt lucruri ce nu se negociază. Justiţia independentă, statul de drept, democraţia, toate astea trebuie să caracterizeze România, aşa că mesajul nostru este cât se poate de clar. Dacă ei blochează justiţia, noi blocăm România, acesta fiind un avertisment din partea societăţii civile”, a spus unul dintre protestatari.

Un protest similar a avut loc şi la Iaşi, unde mai multe persoane au traversat, timp de 10 minute, o stradă.

Protestatarii aveau banderole albe şi au trecut strada ţinând în mâini pancarte cu mesaje precum „10 minute acum pentru un viitor mai bun", „Alături de magistraţi" sau „Vrem o justiţie independentă".

„Astăzi (miercuri - n.r.) am dat 10 minute din viaţa noastră, dar vom oferi şi mai multe şi asa cum ei blochează justiţia, noi vom bloca România. Fără o justiţie independentă, fara magistraţi care să poată lua decizii independent de politică, fără oameni independenţi in justiţie, viaţa noastră se opreşte complet. Vrem să atragem atenţia că acesta este primul moment dintr-o serie de multe alte proteste", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Daniela Mitrofan, organizatorul protestului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici