Video Redeschiderea grădiniţelor private: o incertitudine atât pentru părinţi, cât şi pentru autorităţi

  • Părinţii abia aşteaptă redeschiderea grădiniţelor private, dar nu au nicio certitudine în acest sens.
  • Deşi deocamdată autorităţile nu au luat o decizie în acest sens, proprietarii de grădiniţe private au luat deja toate măsurile pentru ca acestea să se poată redeschide.
  • Decizia redeschiderii grădiniţelor va fi luată după o evaluare a epidemiologilor.
2136 afișări

Irina este doar una dintre mămicele afectate de incertitudinea redeschiderii grădiniţelor private. Lucrează de acasă, dar de la mijlocul lunii curente ar putea fi nevoită să meargă la birou. Dacă grădiniţele nu se vor redeschide, unica salvare pentru ea sunt bunicii, în grija cărora o va lăsa pe Delia, fiica ei în vârstă de 4 ani. Vestea bună pentru părinţi este că unele grădiniţe sunt deja pregătite să-i primească pe cei mici. S-au aprovizionat cu dezinfectanţi şi alte materiale de protecţie. Cât despre distanţa de un metru şi jumătate pe care copiii ar trebui să o păstreze unii faţă de alţii, este un lucru imposibil, consideră directorul educaţional al Grădiniţei „Tărâmul Cunoaşterii” din Bucureşti, Laura Niţu.

 „Este o stare de incertitudine. Culmea este că mai avem voie la această stare de incertitudine doar o săptămână, ceea ce nu ne ajută. Este o perioadă foarte scurtă pentru a putea lua anumite decizii importante”, a spus mama unei fetiţe de 4 ani, Irina Balica.

Delia, în vârstă de 4 ani, spune că cel mai mult îi lipsesc colegii săi. „Andrei şi Dragoş, prietenii mei de la grădiniţă”, a spus micuţa. 

„Într-un spaţiu vom desfăşura triajul. Pe rând, fiecare copil va trece prin acest triaj. Ne-am gândit la acest spaţiu întrucât este vesel şi impactul emotional asupra copiilor nu va fi atât de puternic. Amiziţionat lămpile bactericide. Acestea pot fi folosite în fiecare zi şi asigură o dezinfecţie totală a spaţiului în care se joacă copiii”, a mai explicat Niţu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici