Românii blocaţi în Israel ar fi puşi să plătească 350 de euro pentru zborul către casă. Reacţia lui Ciolacu

  • Românii care au rămas blocaţi în Israel de la începutul conflictului militar dinre Hamas şi Israel ar fi puşi, conform surselor, să plătească 350 de euro pe un bilet de avion.
  • Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a reacţionat luni, într-o conferinţă de presă: „Nu cunosc tariful”.
1253 afișări
Imaginea articolului Românii blocaţi în Israel ar fi puşi să plătească 350 de euro pentru zborul către casă. Reacţia lui Ciolacu

„Nu cunosc tariful, dar cu certitudine, mâine, după alte vizite, voi avea o discuţie cu membrii Guvernului şi cu ministrul Transporturilor să vedem unde ne putem încadra, pentru că am înţeles că multe companii la care ei aveau deja bilet de fapt nu urmează să le returneze banii, ci le oferă alte călătorii, ceea ce nu mi se pare corect”, a declarat premierul Ciolacu.

Patriarhia Română a transmis, luni, că „într-o foarte mare proporţie, pelerinii români aflaţi în ultimele zile în Israel s-au întors cu bine acasă”. Este vorba despre aproape 800 de cetăţeni români aflaţi în pelerinaj la Locurile Sfinte.

Ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, a dat informaţii în legătură cu situaţia românilor pe care războiul declanşat de Hamas i-a surprins în Israel. Ea precizează că până luni dimineaţă au fost repatriaţi 802 cetăţeni români. Numărul celor rămaşi este încă necunoscut.

„Voi sta de vorbă şi cu preşedintele de la Consiliul Concurenţei şi cu ministrul Transporturilor. Nu vorbim de foarte mulţi cetăţeni. Acum, erau şi persoane aflate în pelerinaj... Presupun că vom discuta de la caz la caz, în funcţie de venituri, ca să acoperim aceste sume. Important este că multe companii au refuzat să mai facă aceste curse şi mulţumesc TAROM-ului care a dorit să îşi asume riscuri şi să îi repatrieze pe români. Nu este nevoie de aeronave militare”, a transmis Marcel Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici