Video Şeful Poliţiei Mizil, arestat pentru 30 de zile / UPDATE: Alte trei persoane reţinute, în acelaşi dosar - VIDEO

Şeful Poliţiei Mizil, judeţul Prahova, a fost reţinut, joi dimineaţa, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, după ce a fost audiat pe parcursul întregii nopţi, surse judiciare declarând că acesta este suspectat că cerea favoruri sexuale tinerelor care se prostituau. UPDATE: Acesta a fost arestat pentru 30 de zile, alături de alte trei persoane.

3926 afișări

UPDATE 17:00 Marius Rotaru, şeful Poliţiei Mizil, a fost arestat pentru 30 de zile, joi după-amiază, aceeaşi decizie fiind luată de judecătorii Tribunalului Prahova şi în cazul altor trei persoane, suspecte în dosarul în care poliţistul este acuzat de protejarea unor proxeneţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia judecătorilor Tribunalului Prahova nu este definitivă şi poate fi contestată, în 48 de ore.

UPDATE 11:33 Pe lângă şeful Poliţiei Mizil, Marius Rotaru, procurorii DIICOT Ploieşti au dispus, joi, în acelaşi dosar, reţinerea pentru 24 de ore a încă trei persoane - Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Călin şi Cornelia Chirbea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toţi cei patru sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Procurorii spun că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate, care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău, să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona.

„Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Rotaru Marius Nicuşor, având funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare ajutându-i astfel pe să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori“, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

De asemenea, susţin procurorii, Marius Rotaru a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracţional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

ŞTIRE 8:49 Surse din rândul anchetatorilor au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că şeful Poliţiei din Mizil, Marius Rotaru, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea infractorului şi abuz în serviciu în scop sexual.

Potrivit aceloraşi surse, Marius Rotaru cerea favoruri sexuale tinerelor care se prostituau ca să le soluţioneze rapid plângerile depuse de acestea împotriva proxeneţilor. Cu toate acestea, plângerile nu erau soluţionate.

În acest dosar, miercuri, procurorii DIICOT şi cei ai DGA au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv acasă la Marius Rotaru şi la Postul de Poliţie.

Mai multe persoane au fost aduse la audieri.

Şeful Poliţiei Mizil a fost adus la sediul DIICOT de către ofiţerii DGA, miercuri, la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici