Video Sete şi în izolare. Criza nu a tăiat din apetitul românilor pentru bere

  • Lunile de stat acasă nu au atenuat apetitul consumatorilor de bere
  • Un român consumă, în medie, 86 de litri de bere pe an
  • Suntem pe locul 7 în UE la consumul de bere
288 afișări

Chiar dacă barurile sunt închise, băutorii de bere nu au renunţat la această plăcere în lunile în care au stat acasă. O spune chiar Mihaela, care în cele două luni de stare de urgenţă a băut câte o bere cam în fiecare seară.

Mihaela Milea, consumator de bere: Eu de obicei, în medie, pe lună, beau... nu ştiu, mai mult de 10 beri. Doar la o petrecere într-o noapte beau între 5 şi 7 beri. De obicei prefer berea la sticlă pentru că mi se pare mie că are un gust mai deosebit.

Românii sunt printre campionii europeni la consumul de bere. Cu câte 86 de litri de bere consumaţi pe an, suntem pe locul 7 în UE la acest capitol. Cei mai mari băutori de bere sunt cehii, austriecii şi germanii.
 
Totuşi, închiderea barurilor din cauza coronavirusului şi-a pus amprenta pe afecerile berarilor. Consumul de bere în luna martie a scăzut cu 13% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, spun specialiştii.
 
La nivelul întregului an 2020 ne aşteptăm la o continuare a scăderii consumului de bere în România, ca urmare a efectelor crizei Covid-19: închiderea tuturor locaţiilor Horeca pentru cel puţin 3 luni din an, anularea evenimentelor sportive interne sau internaţionale, a concertelor şi a festivalurilor, scăderile care vin din turism”, spune Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României.
 
Românii cumpără bere în valoare de peste 2 miliarde de euro anual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici