Potrivit primarului oraşului Cisnădie, Iohann Krech, întâlnirea pe care ar fi trebuit să o aibă, vineri dimineaţa, cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sibiu în vederea semnării unui contract adiţional de finanţare pentru lunile aprilie şi mai a fost anulată, după ce unitatea spitalicească din oraş a apărut, joi, pe lista celor pe care Ministerul Sănătăţii a decis să le închidă.
În urma deciziei Ministerului Sănătăţii, conducerea spitalului a sigilat, vineri, toate clădirile unităţii.
„Numărăm listele de inventar. Este o zi tristă pentru noi. Am lucrat 20 de ani aici, iar în Sibiu cine ştie cum vom fi primiţi. Am văzut multă durere în ultima perioadă. Nu credeam niciodată că se va ajunge aici. Speram totuşi că va mai putea rămâne ceva”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Liliana Băbănean, asistentă şefă la Secţia Boli Interne de la Spitalul din Cisnădie.
Directorul spitalului, Dorina Hanzu Dăncăneţ, a spus că 16 angajaţi TESA şi din compartimentul administrativ nu au fost cuprinşi în programul de distribuire, precizând că nu ştie ce urmează să se întâmple cu aceştia.
„Nu ştim ce se va întâmpla pe viitor. Cei care nu au avut ofertă de redistribuire sau de intrare în şomaj, odată cu desfiinţarea unităţii, nu ştim ce vor face. Sunt 16 colegi de-ai noştri din TESA şi administrativ cărora nu li s-a făcut niciun fel de ofertă. Deocamdată punem sigililii în vederea conservării şi păstrării bunurilor”, a declarat Dorina Hanzu Dăncăneţ.
Potrivit primarului din Cisnădie, pentru luni a fost convocat de urgenţă Consiliul de Administraţie al spitalului, pentru a lua decizii pentru perioada următoare.
Joi, majoritatea pacienţilor spitalului au fost externaţi, starea lor fiind ameliorată, iar trei persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.