Sondaj privind reglementarile anti-fumat: Respondenţii prefera in numar covarsitor noile produse cu nicotina ca alternativa la fumat

O publicatie suedeza a obtinut si a publicat saptamana trecuta o baza de date online cu toate cele 24.000 de raspunsuri ale cetatenilor europeni, obtinute de catre Comisia Europeana, in urma unui amplu proces de sondare a opiniei publice, ca parte a mecanismului de evaluare a actualului cadru legislativ al UE privind politicile de control al fumatului.

168 afișări
Imaginea articolului Sondaj privind reglementarile anti-fumat: Respondenţii prefera in numar covarsitor noile produse cu nicotina ca alternativa la fumat

In urma analizei raspunsurilor online, este vizibila o participare masiva a consumatorilor la aceasta consultare UE privind reglementarile anti-fumat. La jumatatea acestui an, Comisia Europeana a lansat un amplu proces de sondare a opiniei publice, ca parte a mecanismului de evaluare a actualului cadru legislativ al UE privind politicile de  control al fumatului. Autoritatile publice, companiile, reprezentantii societatii civile, precum si cetatenii au fost invitati sa isi impartaseasca punctele de vedere cu privire la modificarile propuse in politicile UE care reglementeaza produsele cu tutun si nicotina, iar rezultatele sunt surprinzatoare: un numar record de 24.000 de raspunsuri, in principal ale consumatorilor, s-au inregistrat in doar o luna, cat a durat procesul de sondare, noteaza publicatia din Suedia.

Aceeasi publicatie subliniaza ca numarul foarte mare al respondentilor participanti arata ca problema reglementarii produselor din tutun si nicotinei este una importanta pe agenda consumatorilor din UE. Mai mult decat atat, raspunsurile releva ca acestia prefera in numar covarsitor noile produse cu nicotina ca alternativa la fumat si ca nu isi doresc ca acestea sa fie reglementate similar tigarilor traditionale, fiind alternative mai putin nocive la fumat.

De asemenea, analizand informatiile centralizate mai sus, se remarca participarea unui numar de aproape 6.000 de romani la apelul CE.

Peste 500 de raspunsuri, intre care aproximativ 470 de consumatori si 40 de organizatii, au evaluat pozitiv pungile cu nicotina (n.r. produs cu nicotina care se consuma fara arderea tutunului). Un numar semnificativ de fosti fumatori au declarat ca se simt mai bine de cand utilizeaza produse care incalzesc tutunul sau produse de vapat si ca aceste produse i-au ajutat chiar sa renunte, in timp, la fumat.

“Utilizarea device-urilor care incalzesc tutunul m-a ajutat sa renunt la fumat, ceea ce imi doream de multa vreme,” a declarat unul dintre respondentii din Romania. “Daca s-ar scoate de pe piata, ar trebui sa ma intorc inapoi la fumat si nu imi doresc asta,” a declarat un alt consumator.  Un numar foarte mare dintre cei 6.000 de romani care au participat la sondaj fac referiri la varietatea aromelor disponibile pe piata si declara ca daca aromele ar disparea, ar fi nevoiti sa revina la obiceiul mai daunator al fumatului.

Apelul CE s-a derulat pe parcursul unei perioade de 4 saptamani (in perioada 20 mai – 17 iunie a.c.), timp in care a fost inregistrat un numar record de 24.000 de raspunsuri, depasind cu mult  media de aproximativ 400 de solicitari de raspuns, subliniaza publicatia suedeza. Peste 90% dintre raspunsuri au fost ale cetatenilor si consumatorilor, care au tinut sa isi exprime opinia inainte de revizuirea legislatiei UE privind fumatul. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici