Video Sute de hectare inundate, drumuri comunale şi podeţe, distruse în urma unei viituri

Aproximativ 500 de hectare de teren agricol au fost inundate de o viitură care a avut loc în comuna Luncaviţa din judeţul Tulcea, puhoiul format ca rezultat al ploilor torenţiale, distrugând mai multe poduri şi podeţe, dar şi sute de stupi de albine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

157 afișări

Potrivit unui raport al Primăriei Luncaviţa, transmis luni, presei, viitura care a avut loc duminică seară şi care care a afectat cele trei localităţi ale comunei, respectiv satele Luncaviţa şi Rachelu şi cătunul Cetăţuia, dar şi zona rezervaţiei Valea Fagilor, s-a format după ce apele pârâului din zonă s-au revărsat în urma ploilor torenţiale din cursul zilei, iar barajul Cetăţuia nu a mai făcut faţă şi s-a deversat.

Conform Primăriei Luncaviţa, în urma viiturii au fost afectate drumuri comunale pe o distanţă de 5 kilometri, acestea fiind acoperite cu noroi şi pietre, au fost inundate 500 de hectare de terenuri agricole, au fost distruse două poduri, iar şase podeţe au fost colmatate.

De asemenea, viitura a afectat nouă stupine aflate în zona Valea Fagilor, aproximativ 600 de stupi fiind luaţi de ape şi distruşi, iar un autoturism şi o rulotă au fost inundate.

În urma inundaţiilor, nicio persoană nu a fost rănită.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, reunit luni, a recomandat decolmatarea de urgenţă a pârâului Sorniac Luncaviţa şi a afluenţilor lui, a barajului Cetăţuia, precum şi refacerea străzilor şi drumurilor afectate şi redarea lor spre folosinţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici