Video Sute de tineri au stat la coadă pentru a se înscriere la Academia de Poliţie: Salariul mă încântă, e primul avantaj

Sute de candidaţi au stat la rând, marţi, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti pentru a se înscrie la o facultate din cadrul acesteia. Tinerii spun că au ales o carieră în poliţie deoarece consideră că locul de muncă în domeniu este stabil şi salariul este unul care-i încântă.

2552 afișări

Sute de absolvenţi de liceu au venit încă de dimineaţă pentru a-şi depune dosarul la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti. Unul dintre ei este Andrei Însurăţelu care este din Suceava. Tânărul spune că tatăl lui lucrează în domeniu şi vrea să-i urmeze exemplul.

“După ce voi termina facultatea voi avea un loc de muncă stabil, dar îmi place tare mult şi uniforma, este foarte frumoasă. (...) Tatăl meu este poliţist şi cumva asta m-a determinat să vin aici. Ştiu că este greu, uneori nu eşti acasă nopţile sau lucrezi în condiţii rele, chiar şi cu infractori, dar contează că ajuţi oamenii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Însurăţelu.

Tinerii prezenţi susţin că profesia de poliţist este una respectată, iar salariile i-ar motiva să rămână în ţară.

“Am venit pentru Facultatea de Poliţie pentru că îmi pare o slujbă foarte bună şi îmi place să ajut oamenii, dar şi să fac dreptate. (...) Când eram mic nu mă gândeam deloc să devin poliţist, însă odată ce m-am maturizat mi-am dat seama că e o slujbă frumoasă. M-am gândit că e complicat, de exemplu vara trebuie să port uniforma şi papucii groşi, dar te obişnuieşti”, a spus candidatul Cristian Ionescu.

“Sunt o fire mai puternică, îmi place foarte mult această meserie. A fost un vis când eram mică, după m-am gândit la altă profesie, iar acum am revenit la poliţie. (...) Salariul mă încântă, asta ar fi primul avantaj al profesiei şi un motiv să nu plec din ţară”, a adăugat Zârneanu Ana-Maria, candidată.

CITEŞTE CONTINUAREA PE PAG 2

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici