Video Taximetriştii, protest faţă de aplicaţiile de transport: Vom ieşi în fiecare seară | FOTO, VIDEO

Câteva zeci de taximetrişti blochează cu maşinile, la ora transmiterii ştirii, un sens la bulevardului Lascăr Catargiu din Capitală, în semn de protest faţă de aplicaţii precum Uber care, spun ei, îi lasă fără clienţi. Taximetriştii le reproşează instituţiilor statului că tolerează aplicaţiile.

6934 afișări

Câteva zeci de taximetrişti şi-au parcat maşinile pe un sens al Bulevardului Lascăr Catargiu din Capitală, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de aplicaţiile telefonice de taxi, inclusiv faţă de Uber.

„Reproşăm statului care îi tolerează şi nu face nimic. Imediat, a apărut Uber pe piaţă, apoi Taxify, si Blabla Car. Toată lumea face taximetrie în Bucureşti printr-o aplicaţie. Probabil, ne vor lua în seamă. Altfel, le lăsăm aici şi plecăm acasă şi ne căutăm de muncă. Să vină dispeceratele, Primăria, să-şi ia licenţele, maşinile de aici în Lascăr Catargiu. Vom ieşi în fiecare seară, până se va face ceva. Băieţii au zis să stăm aici 24 de ore, dar avem familii, dar ajungem acasă. Că ajungem fără bani, asta este, dar să ajungem acasă”, a declarat un taximetrist.

Alt taximetrist a subliniat că nu speră ca manifestarea lor să fie luată în considerare de către decidenţi: „Deocamndată protestăm aşa cum vedeţi, suntem paznici”.

Consiliul General al Primăriei Capitalei, a retras în luna septembrie 2018 de pe ordinea de zi proiectul ce vizează un nou regulament de taxi. La acel moment, regulamentul a fost criticat, deoarece ar fi interzis aplicaţiile Uber, Clever Taxi, Taxify sau Star Taxi, chiar dacă proiectul nu prevede, în mod explicit acest aspect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici