Video Traficant de migranţi, reţinut de poliţiştii de frontieră români într-o operaţiune în Marea Egee

Un bărbat bănuit că ar fi traficant de migranţi a fost reţinut de poliţiştii de frontieră români după o operaţiune de salvare a 46 de persoane, printre care şapte copii, ce se aflau într-o barcă de mici dimensiuni, în pericol de scufundare în Marea Egee, anunţă, marţi, Poliţia de Frontieră.

635 afișări

Printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) anunţă că, duminică, poliţiştii aflaţi în misiune în Grecia, pe Marea Egee, cu nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă au depistat şi au reţinut un bărbat bănuit că ar fi traficant de migranţi. Acesta din urmă a fost prins în timpul unei operaţiuni de salvare a 46 de persoane aflate într-o barcă de mici dimensiuni, în pericol de scufundare.

"Pe timpul acţiunii de salvare, conducătorul ambarcaţiunii a refuzat să vină la bordul navei româneşti, încercând să pornească motorul bărcii şi să fugă. Deoarece nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au acţionat imediat pentru imobilizarea bărbatului, fiind adus la bordul navei PFR. Persoanele salvate (7 copii, 12 femei şi 27 de bărbaţi), cărora poliţiştii de frontieră le-au acordat asistenţă şi hrană, au fost transportate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, iar persoana imobilizată urmează a fi cercetată de autorităţile locale, bănuită a fi traficant de migranţi", se mai spune în comunicat.

Aceasta este cea de-a patra ambarcaţiune pe care echipajul navei MAI 1104 o identifică de la începutul lunii mai. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră susţin că în alte trei ambarcaţiuni aflate în pericol de scufundare se aflau 149 de persoane (34 de copii, 38 femei, 77 bărbaţi).

De la începutul detaşării în misiunea Frontex (martie 2016) nava Poliţiei de Frontieră Române MAI 1104 a efectuat un număr de 38 de misiuni, fiind implicată în 11 acţiuni de salvare şi căutare pe mare. În total au fost identificate 11 ambarcaţiuni gonflabile şi au fost salvate 573 persoane aflate în dificultate în Marea Egee, dintre care 168 erau copii, 145 femei şi 260 bărbaţi. Persoanele salvate proveneau din ţări ca Siria, Palestina, Iran, Eritreea, Mali, Algeria etc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici