Video Tudorel Toader nu a fost chemat de Dragnea la evaluare: Pachetul de legi privind Justiţia este finalizat. Ministerul Justiţiei, în grafic cu programul de guvernare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că pachetul de legi privind Justiţia este finalizat, urmând ca în această săptămână să îl prezinte Guvernului, el ţinând să precizeze că s-a încadrat în termenul asumat prin programul de guvernare pentru acest lucru, respectiv iunie 2017.

481 afișări

”Pachetul de legi privind Justiţia este finalizat. Cel mai probabil săptămâna aceasta îl voi prezenta în liniile directoare, modificările substanţiale. Îl voi transmite la Guvern. Guvernul probabil - sau sper eu - şi-l va însuţi şi-l vom transmite la Parlament”, a declarat Tudorel Toader.

El a ţinut să precizeze că, potrivit programului de guvernare, Ministerul Justiţiei trebuie să iniţieze proiectul de lege pentru modificarea legilor Justiţiei în cursul lunii iunie 2017.

Ministrul Justiţiei a mai spus că o eventuală consultare cu liderii coaliţiei de guvernare nu este necesară.

”Nu ştiu dacă trebuie discutat cu liderii coaliţiei, pentru că legile Justiţiei au un parcurs foarte lung. Îl trimitem la guvern, va ajunge la comisie, primă cameră sesizată, comisie, a doua cameră... E un parcurs foarte lung. Nu uitaţi un lucru - pachetul de legi trece prin Parlament, iar Parlamentul are o majoritate şi sigur va opera acele modificări pe care le va considera de cuviinţă”, a explicat Toader.

Tudorel Toader: Competenţa mea nu este de a discuta şi de a aprecia cum rămâne cu Guvernul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat, luni, cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar a susţinut că nu a fost abordat subiectul evaluării miniştrilor de către liderii coaliţiei de guvernare şi că nu este de competenţa sa să discute şi să aprecieze cum rămâne cu Guvernul.

”Competenţa mea ca ministru al Justiţiei nu este de a discuta şi de a aprecia cum rămâne cu Guvernul. (...) Nu am vorbit niciun cuvânt în plus, niciun cuvânt în minus. Nu am deschis subiectul, nici nu era cazul din punctul meu de vedere, despre Guvern, nu a deschis dânsul subiectul despre Guvern”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, la Ministerul Justiţiei există întârzieri faţă de termenele din programul de guvernare, el a spus că nu e firesc să-şi facă autoevaluarea.

”Nu fac eu evaluarea, autoevaluarea. Dumneavoastră aveţi programul de guvernare, este accesibil oricui din România, Ştiţi ce am fãcut, ce n-am fãcut. Nu e firesc eu să vorbesc despre mine”, a menţionat Toader.

El a mai spus că, până în prezent, nu a fost chemat la discuţii de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici