solidaritate  Video Un agricultor donează echipamente de 1 milion de lei spitalelor

  • Spitalul Judeţean Craiova a primit un extractor pentru PCR, teste pentru COVID şi paturi
  • Spitalul Judeţean Craiova a primit donaţii de la mai multe firme din Oltenia şi din ţară
  • Cel mai nou aparat donat Spitalului din Craiova este un videolaringoscop folosit în secţia ATI
466 afișări

Toţi am trecut, într-un fel sau altul, testul solidarităţii în această perioadă. Se pare că epidemia de coronavirus are şi părţile ei bune, pentru că, uite, scoate ce e mai frumos în oameni.

Spitalele din Craiova, de exemplu, au primit în ultima perioadă zeci de echipamente de protecţie şi aparatură medicală ultraperformantă. Toate au fost cumpărate din sponsorizări. Printre donatori este şi unul dintre cei mai importanţi agricultori din România. Firma sa a cumpărat aparatură medicală de aproximativ un milion de lei.

Mihai Anghel, patron Cerealcom: Echipamente care ar fi trebuit să fie în mod normal, şi noi aşa credeam că e normal să fie. Am realizat că nu sunt şi am considerat că (...) vom contribui şi noi să se facă bine un număr de oameni.”

Firma pe care o conduce Mihai Anghel a cumpărat, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova paturi, un extractor pentru aparatul PCR cu care se fac analizele pentru COVID-19 şi un videolaringoscop. Acesta e folosit de medicii din Terapie Intensivă pentru intubarea pacienţilor cu SARS-COV2.

Dr. Marius Novac, şef Secţia ATI, Spitalul Judeţean Craiova: Riscul de contaminare este extrem de mare(…)ne permite să intubăm pacientul fără a fi în imediata proximitate a căii aeriene a acestuia."

Un videolaringoscop a fost donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova şi de Asociaţia “Mereu aproape de voi” împreună cu un grup de judecători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici