Video Un bărbat din Olt şi-a chinuit câinele şi a postat calvarul animalului pe Facebook. UPDATE IPJ Olt a întocmit dosar penal pentru schingiurea animalelor, iar câinele a fost dus la adăpost

Încă un caz de abuz asupra animalelor. Un bărbat din Oporelu, Olt, a postat pe Facebook cum îşi „pedepseşte” câinele, imaginile fiind de-a dreptul îngrozitoare.

681 afișări

UPDATE 16:20 IPJ Olt a demarat cercetări şi a întocmit dosar penal pe numele bărbatului: „BĂRBAT CERCETAT PENTRU SCHINGIUIREA ANIMALELOR”

 

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, pe o reţea de socializare, privind un câine asupra căruia sunt exercitate acte de violenţă de către un bărbat, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt este abilitat să comunice următoarele: La data de 21 martie a.c., Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt s-a sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui câine, în comuna Oporelu, judeţul Olt. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că, la data de 20 martie a.c., un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Oporelu, ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui câine. În cauză, poliţiştii din cadrul Biroului  pentru Protecţia Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru câine şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de schingiurea animalelor, cercetările fiind continuate pentru documentarea activităţii infracţionale”, a transmis IPJ Olt, pentru MEDIAFAX.

-----

Un bărbat din comuna Oporelu, judeţul Olt a chinuit fără încetare unul dintre câinii din gospodărie şi a postat filmarea pe Facebook, luni. (*Atenţie, imagini care v-ar putea afecta emoţional!).

Pe filmarea de 17 minute se observă cum bărbatul trage câinele de lanţ afară din cuşcă şi îl loveşte repetat cu picioarele în faţă. Câinele scânceşte, dar bărbatul continuă să-l lovească puternic, ca apoi să se urce cu ambele picioare pe capul şi faţa animalului.

Chinuirea câinelui nu se opreşte aici: bărbatul îl trage afară din cuşcă şi îi leagă lanţul de la gât strâns de cuşcă, pentru ca acesta să nu se poată mişca, şi îl mai loveşte de câteva ori puternic cu picioarele în faţă, înjurând încontinuu şi ameninţând că îl omoară: „Îi fac eu ce-i fac. Îl atârn într-o salcie”.

Bărbatul arată cum continuă să bată câinele, lovindu-l puternic în bot.

Motivul „pedepsirii” violente ar fi că animalul, deşi în lanţ, ar fi ucis câteva raţe din gospodărie, după ce, cum şi bărbatul spune pe filmare, „a uitat să le închidă”.

Poliţia din Olt s-a sesizat din oficiu şi demarează cercetări. „Se deplasează colegii de Biroul Protecţia Animalelor pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale care se impun”, declară Claudiu Şerban, purtător de cuvânt IPJ Olt, pentru MEDIAFAX.

 
Mai mulţi internauţi au anunţat deja că vor să facă plângere la poliţie. 
 
Abuzul asupra animalelor este o infracţiune şi se sancţionează penal. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici