Una dintre gărzile lui Becali, rearestată în dosarul sechestrării hoţilor

Instanţa supremă a decis, marţi seară, rearestarea uneia dintre gărzile lui Gigi Becali, implicată în sechestrarea hoţilor maşinii finanţatorului echipei Steaua, întrucât ar fi încercat "zădărnicirea aflării adevărului", vorbind în perioada în care a fost arestat cu una dintre victimele sale.

12 afișări
Imaginea articolului Una dintre gărzile lui Becali, rearestată  în dosarul sechestrării hoţilor

Una dintre gărzile lui Becali, rearestată în dosarul sechestrării hoţilor (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa supremă a decis rearestarea pentru o perioadă de 30 de zile, din 4 mai până în 2 iunie, a lui Nicolae Dumitraşscu, zis Amar.

Decizia instanţei supreme poate fi atacată cu recurs ce se va judeca la Completul de nouă judecători al aceleiaşi instanţe.

Reprezentantul Parchetului a solicitat, marţi, arestarea lui Nicolae Dumitraşcu întrucât ar fi încercat "zădărnicerea aflării adevărului", vorbind în perioada în care a fost arestat cu una dintre victimele sale. Astfel, el este acuzat de o infracţiune în plus, adusă în dosarul de sechestrare de persoane al lui Gigi Becali, respectiv că a intervenit pentru schimbarea declaraţiilor.

Nicolae Dumitraşcu ar fi sunat de pe un telefon mobil, din Penitenciarul Rahova, unde era reţinut, pe una dintre victime, aflată şi ea în arest, la o secţie de poliţie din Capitală, cerându-i să-şi modifice declaraţia în cazul în care era acuzat de sechestrare de persoane.

Adresa care conţine transcrieri ale unor interceptări telefonice purtate între cele două persoane a fost depusă, împreună cu alte documente de acest fel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de către anchetatorii bucureşteni, în dosarul lui Gigi Becali, judecat pentru sechestrare de persoane, alături de cinci gărzi ale sale.

Potrivit interceptărilor, două persoane, una inculpată, alta victimă, părtaşe în acelaşi proces penal şi ambele aflate în stare de arest, discutau din locurile de deţinere, pe telefoanele mobile, încercând să-şi pună de acord declaraţiile.

Avocatul lui Dumitraşcu a susţinut, marţi, că doar interceptarea acestor telefoane nu reprezintă o probă concludentă, precizând că pentru a putea fi validă procurorii trebuia să administreze şi alte probe, precum percheziţionarea camerei de arest de la Penitenciarul Rahova, unde se afla Dumitraşcu. Totodată, avocatul a spus că procurorii trebuia să facă o expertiză tehnică a acestor înregistrări.

În acest proces, în octombrie 2009, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au trimis în judecată pe europarlamentarul Gigi Becali, Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi pe poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate

Potrivit anchetatorilor, Gigi Becali le-a cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG, unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici