UPDATE Poliţiştii ridică acte de la Comitetul Olimpic, într-un dosar ce vizează echipamentele sportivilor de la Rio

Poliţiştii ridică, vineri, documente de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi fac percheziţii la o firmă din Capitală, existând suspiciuni că echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafăcute, au declarat surse judiciare. UPDATE: Potrivit ProSport, afacerea ar fi fost intermediată de o firmă înfiinţată în 2009 de Octavian Morariu, fost preşedinte al COSR, şi de actualul secretar general Ioan Dobrescu.

5612 afișări
Imaginea articolului UPDATE Poliţiştii ridică acte de la Comitetul Olimpic, într-un dosar ce vizează echipamentele sportivilor de la Rio

Poliţiştii ridică acte de la Comitetul Olimpic, într-un dosar ce vizează echipamentele sportivilor de la Rio (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Poliţiştii ridică documente vineri de la sediul COSR, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX, în dosar existând suspiciuni că articolele de îmbrăcăminte, ajunse la sportivii care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sunt contrafăcute.

În aceeaşi cauză au loc percheziţii şi la o firmă din Capitală.

Oficial, Poliţia Română anunţă că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează percheziţii la o firmă bănuită de comerţ cu articole sportive contrafăcute şi alte trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti", se arată în comunicat.

UPDATE 15.30 Potrivit ProSport, afacerea actuală ar fi fost intermediată de Pax Creative Sports SRL, iar potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2009 de Octavian Morariu şi de Ioan Dobrescu, cei doi retrăgându-se însă din acţionariat la patru luni de la înfiinţare! Iniţial firma s-a numit Optimal şi avea ca obiect de activitate comerţul cu echipamente sportive, iar ulterior, în martie 2010, după ce Morariu şi Dobrescu şi-au vândut acţiunile, numele firmei a fost schimbat în Pax. Noua-veche firmă şi-a păstrat însă în continuare, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, obiectul de activitate.

ProSport a descoperit, potrivit Oficiului Registrului Comerţului, că  Pax Creative Sports SRL este continuatoarea firmei Optimal Activ Sports fondată în decembrie 2009 de Octavian Morariu, fost preşedinte al COSR - actual membru al Comitetului Internaţional Olimpic, dar şi de actualul secretar general Ioan Dobrescu, aflat în aceeaşi funcţie şi în mandatul lui Morariu, dar şi de când şefia COSR a fost preluată de Alin Petrache. În acţionariat, în afara celor doi, se mai aflau la acea dată Mihaela Knopf, Petru Octavian Alexandrescu, Ioana Smaranda Burloiu şi Narcisa Alexandrescu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI DIN PROSPORT

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici