Video Vicepreşedintele CJ Argeş: Declaraţiile ministrului Agriculturii privind firma Brădet, iresponsabile. RĂSPUNSUL lui Irimescu a venit prompt - VIDEO

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu, a catalogat drept iresponsabile afirmaţiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, referitoare la infectarea cu E.Coli a unor produse de la firma "Lactate Brădet" şi a precizat că declaraţiile au fost făcute fără o verificare temeinică.

11697 afișări

"Este incredibil că ministrul Agriculturii , un ministru care a lucrat în Uniunea Europeană, vine şi, fără să aibă o verificare temeinică, până nu s-a terminat niciun fel de investigaţie, ieşi pe piaţă şi dai numele unei societăţi cu capital românesc. Acea societate are acea fabrică făcută pe fonduri europene , investiţie europeană care cinci ani trebuie să deruleze afacerea respectivă. În condiţiile acestea, cu o astfel de inepţie spusă de la nivelul acela (...) omul acela nu are nicio şansă să îşi mai continue bussinesul. Cine mai plăteşte fondurile europene? Este iresponsabilă declaraţia acestui ministru. " a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş a precizat că, în acest caz, nu a fost finalizată investigaţia.

"Dacă firma se face vinovată, să plătească. Dar dacă nu se face vinovată, cine mai plăteşte daunele acestea? Pentru că a fost vorba de brânză vrac care a fost manipulată până la magazinele respective, nu se ştie de unde a fost infectată brânza respectivă, dar au fost acuzaţiile răspândite pe această societate.", a mai spus Dorin Mărăşoiu.

Achim Irimescu: "Poate am salvat astfel viaţa unor copii şi asta moral îmi dă linişte"

După ce a fost acuzat de oficialul local din Argeş de iresponsabilitate, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că informaţia privind infectarea cu E.Coli a unor produse de la firma "Lactate Brădet" era una cunoscută deja de jurnalişti "pe surse" şi a ţinut să o confirme pentru că viaţa unor copii putea fi în pericol, deoarece cantitate de brânză infestată era deja în frigiderele oamenilor.

"Referitor la situaţia rezultată în urma depistării lotului de brânză contaminată cu e-coli, precizez următoarele:

Am dat informaţia în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparenţă de care am dat dovada. Poate am greşit, poate nu. Pe de altă parte, informaţia era deja cunoscută în mass media, jurnaşiştii necerându-mi decât confirmarea ei. Alte persoane avuseseră deja grijă să o dea, “pe surse” cum se spune, înainte.

Eu o să vă spun cum se vede situaţia de la mine şi de ce am decis să fiu atât de transparent. În primul rand, cred că se face o confuzie imensă între valori. Nu cred că putem pune în balanţă viaţa unor copii cu orice altceva. Nu cred că este un mod corect şi moral a vedea astfel lucrurile. Desigur, nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată şi cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătăţii să ducă la capăt ancheta. Însă, din informaţiile pe care le aveam când am ieşit public, rezulta că lotul de brânză de 25 kg de la fabrica respectivă, NU A MAI FOST REGĂSITĂ NICI LA PRODUCĂTOR, NICI LA UNITĂŢILE DE COMERCIALIZARE. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că acea cantitate de brânză SE AFLA ÎN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar în momentul în care eu făceam declaraţia, această brânză infestată cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU ŞTIAU CE AU ÎN FRIGIDER ŞI CE PUTEAU SĂ LE DEA COPIILOR! Sper că nu a fost afectat grav un producător, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, şi asta moral îmi dă linişte. În cazul în care ar fi fost afectaţi alţi copii, mi s-ar fi reproşat că am ştiut numele producătorului şi l-am tăinuit, a scris Irimescu, pe contul său de Facebook.

 

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, a declarat marţi că închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca "ministrul să se fi grăbit să arate" spre firmă. Marius Badea a spus, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica va mai putea să îşi continue activitatea, deşi în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activităţii în secţia de brânzeturi.

"Eu nu am făcut rău în viaţa mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în ţară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era preţul pieţei, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte şi la 400-500 kilometri distanţă numai să luăm de la nişte ferme sigure şi să oferim nişte produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferinţă. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el"", a spus Badea.

Acesta a afirmat că societatea are 63 de angajaţi, iar cifra de afaceri în 2015 a depăşit 2.500.000 de euro.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş, potrivit Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu.

Potrivit acestuia, vor continua controalele şi, în paralel, este aşteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, după ce bacteria E. Coli a fost descoperită în produsele din judeţul Argeş.

”În mod cert vom face şi alte controale. E logic, e normal. Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sănătăţii, pentru că dânşii răspund de sănătatea umană, ANSVSA este reponsabilă cu siguranţa animalelor şi cu siguranţa alimentelor puse pe masa consumatorilor noştri”, spunea, marţi, ministrul Agriculturii.

Din ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a reieşit că unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici