Video VIDEO | Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, va fi eliberat condiţionat/ Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a părăsit penitenciarul

Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, va fi eliberat condiţionat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

640 afișări

Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a părăsit penitenciarul

Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, a părăsit, miercuri, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Ploieşti, după ce a fost eliberat condiţionat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gheorghe Ştefan a ieşit din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Ploieşti, miercuri după-amiaza, fără să facă nicio declaraţie.

Fostul primar a fost aşteptat de o maşină, cu şofer, în care a urcat şi a plecat.

Tribunalul Prahova a respins, miercuri, contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Ploieşti, care admisese deja cererea de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Ştefan. Decizia Tribunalului Prahova este definitivă.

Judecătoria Ploieşti admisese cererea de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Ştefan, deoarece pe parcursul executării pedepsei nu a fost sancţionat disciplinar şi a participat la diferite activităţi, dar decizia a fost atacată de către procurorii DNA.

În motivarea Judecătoriei Ploieşti se arăta că fostul primar din Piatra Neamţ poate fi eliberat întrucât ”a avut un comportament pozitiv, s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate”. De asemenea, judecătorii admiseseră cererea de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Ştefan deoarece pe parcursul executării pedepsei nu a fost sancţionat disciplinar şi a participat la diferite activităţi.

Gheorghe Ştefan a fost încarcerat pe 3 octombrie, anul trecut, pedeapsa totală fiind de 1.278 de zile.

Pentru liberarea condiţionată, fostul primar trebuie să fi executat 426 de zile.

În motivare se arată că Gheorghe Ştefan a executat 297 de zile, la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile primite pentru munca prestată, în total fiind 545 de zile executate şi câştigate.

Fostul primar din Piatra Neamţ a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul Microsoft, însă Curtea de Apel Ploieşti a redus pedeapsa la trei ani şi jumătate de detenţie.

Totodată, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul privind finanţarea PDL. În iulie, Tribunalul Prahova a admis cererea lui ”Pinalti” de contopire a celor două pedepse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici