Video VIDEO | Profesor la Harvard: România trebuie să investească în educaţie, dacă aspiră la un loc bun în Europa

Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard, a explicat că doar printr-o investiţie serioasă în educaţie, România poate aspira la un loc bun în rândul ţărilor europene, acesta precizând că niciodată nu se poate spune că banii oferiţi învăţământului sunt suficienţi.

310 afișări

"Dacă vrei ca România să obţină un loc fruntaş nu numai în Europa, ci în toată lumea, iar România are o incredibilă resursă umană, trebuie să investeşti în educaţie. Trebuie să le dai tinerilor şansa de a-şi găsi potenţialul. De foarte mult timp, cred că nu există ceva ce mintea şi spiritual uman nu pot face.(...) Am avut la Harvard studenţi români care au excelat pe domeniile lor, dar nu este vorba doar despre sistemul de educaţie, ci şi de individul care vrea să facă bine. Sfatul meu este că nu poţi investi niciodată suficient în educaţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, Steve Jarding, profesor de politici publice la Harvard University.

Aflat în România, unde predă cursanţilor din cadrul programului Aspire Academy, Steve Jarding a oferit câteva sfaturi cu privire la îmbunătăţirea sistemului educaţional de la noi din ţară.

"Cred că există mult talent în această ţară, în special în rândul tinerilor, care, probabil nu au fost apreciaţi suficient. Dar, haideţi, să aducem împreună toate aceste minţi luminate şi să le oferim programe cu care ei pot construi, cum ar fi tehnici de leadership, tehnici de comunicare, orice ar fi, să încercăm să le deschidem nişte uşi şi să le oferim oportunitatea de a ajunge la întregul lor potenţial. Românii ar trebui să fie foarte mândri de ceea ce acest grup reuşeşte să facă. Le spun tot timpul că viitorul conducător în România sau în întrega lume ar putea fi chiar în această sală de curs. Iubesc scopurile voastre, inspiraţia voastră şi faptul că voi conştientizaţi responsabilitatea faţă de societate şi faţă de ţară", a explicat profesorul Steve Jarding.

De mai bine de cinci ani, profesorul vine în România să le vorbească tinerilor cursanţi de la Aspire Academy despre rolul leadershipului, iar la sesiunile sale aduce atmosfera care se regăseşte la cursurile pe care le predă la Harvard University.

"Educaţia este fundaţia pe care societatea trebuie să existe, iar programele ca Aspire le spun oamenilor să nu creadă că este ceva ce ei nu pot face. Am mulţi cursanţi aici, care mă întreabă dacă au şanse să intre la Harvard, iar eu le spun că sigur pot reuşi şi ştiu că pot intra la una dintre cele mai prestigioase universităţi. Unul dintre cei mai buni studenţi pe care l-am avut la Harvard, în 15 ani, a fost un puşti din România. Un tânăr incredibil de talentat, inteligent, educat, era un pachet complet al cuiva care ar putea să devină lider mondial. Câteodată trebuie să îi împingi pe copii şi să le spui să nu se subestimeze. Pentru că eşti atât de bun pe cât vrei să fii", a adăugat profesorul de la Harvard.

Steve Jarding a mărturisit că toţi cursanţii de la Aspire Academy îi amintesc de studenţii pe care îi are la Harvard, spunând că cel mai important este să le oferi tinerilor încrederea că pot reuşi orice îşi propun, trebuie doar să ştii să le oferi instrumentele necesare dezvoltării.

Steven Jarding a primit, în iunie 2016, premiul "profesorul anului" la Şcoala Harvard Kennedy, fiind recunoscut ca expert în managementul campaniilor şi în strategiile politice. A lucrat ca senior strateg şi manager de campanie pentru diverşi reprezentanţi din SUA, iar în 1996, revista Roll Call l-a numit "unul dintre cei mai influenţi 50 de oameni politici din Washington". Steve Jarding, de asemenea, predă anual la Şcoala de Afaceri IESE din Madrid, Spania şi a consultat şi a condus campanii politice în Europa, Asia şi America de Sud.

Programul Aspire Academy se află anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, iar cursurile se vor încheia sâmbătă, 22 iulie.

Aspire răspunde nevoii tinerilor români de îndrumare profesională la standarde superioare. Programele le oferă tuturor participanţilor acces la informaţii esenţiale pentru succesul în carieră într-un mod profesionist, alături de lideri ai mediului de afaceri şi profesori internaţionali de renume. Aspire este singurul ONG din România care se ocupă de cursuri pe business şi leadership coduse de profesori de la Harvard, Stanford şi Georgetown. În prezent, absolvenţii Aspire studiază şi muncesc în peste 37 de ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici