Video VIDEO Protest împotriva poluării la Ploieşti, ANULAT după ce Miron Cozma s-a luat la CEARTĂ cu localnicii

Prezent la Ploieşti, la un protest împotriva poluării, care ar fi trebuit să aibă loc marţi în faţa unei rafinării, Miron Cozma a fost certat, marţi, de localnici, aceştia spunându-i fostului lider al minerilor că zona nu este poluată şi l-au acuzat că are “interese personale”.

4994 afişări

Un bărbat din Ploieşti a anunţat că maţri, de la ora 15.30, va fi pichetată Rafinăria Astra, în faţa porţii principale, acuzând să se deversează hidrocarburi şi deşeuri radioactive direct în sol. La protest a fost invitat şi Miron Cozma, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Civile Viaţă, Mediu şi Sănătate.

„Vom picheta Rafinaria Astra, în faţa porţii principale (...). Firma Wagons Maintenace Astra Rafinărie Ploieşti deversează hidrocarburi şi deşeuri radioactive direct în sol. Invit pe această cale toate instituţiile media, cât şi orice ONG sau persoană interesată de poluarea din oraşul Ploieşti. Cu participarea extraordinară a dlui. Miron Cozma (liderul minerilor) în calitate de Vicepreşedinte al Asociaţiei Civile Viaţă, Mediu şi Sănătate”, se arată într-un mesaj semant de Romică Valentin Rotăraş.

Protestul a fost anulat, însă, marţi, deoarece oamenii din zonă au început să se certe cu Miron Cozma, dar şi cu cel care a iniţiat protestul, spunând că nu este vorba de nicio poluare.

Miron Cosma a declarat corespondentului MEDIAFAX că a venit la Ploieşti pentru a participa la protestul care urma să fie organizat în faţa Rafinăriei Astra, sesizat de o familie din zonă.

„Am un dosar, împuternicire... în baza acestui act am venit. A reclamat că toată zona e poluată, inclusiv cu agenţi chimici. Am înţeles că aici, o firmă spală vagoane de uraniu, ceva de maniera asta”, a declarat Miron Cozma corespondentului MEDIAFAX.

Afirmaţia că zona ar fi poluată cu uranium a încins spiritele iar oamenii care locuiesc în zona respectivă i-au reproşat lui Miron Cozma că are interese personale şi că a venit pentru o singură persoană, în condiţiile în care în cartier sunt aproximativ 3.000 de ploieşteni.

„Asta e minciună cu uraniul. Păi dacă era uraniu aici, cum pot să lucreze oamenii, în rafinărie, cu uraniu? Eu locuiesc aici şi sunt şi reprezentant al comunităţii. Avem peste 3.000 de suflete, aţi venit la cineva care stă de câteva zile. Nu vă daţi seama ce spuneţi. Aveti vreun interes personal” i-au strigat localnicii fostului lider al minerilor.

Localnicii i-au spus lui Miron Cosma că ei stau de 20 de ani şi că zona nu este poluată aşa cum susţine cel care a iniţiat protestul.

Din cauza scandalului iscat între Cozma şi localnici, protestul nu a mai avut loc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici