Video VIDEO Sute de pelicani au poposit pe un lac din Galaţi, în drumul lor către Africa. Imagini spectaculoase

Sute de pelicani şi-au găsit refugiu temporar în drumul lor spre Africa pe un lac din Galaţi. Specialiştii spun că este pentru prima dată când un grup atât de mare de pelicani se opreşte pe lacul Brateş.

1373 afișări

Sute de pelicani au poposit pe un lac aflat în oraşul Galaţi. În apă nu sunt foarte mulţi peşti, însă păsările au căutat un loc liniştit pentru a se odihni înainte de lungul drum spre Africa.

„Pelicani am mai văzut la Galaţi, dar niciodată atât de mulţi. Sunt sute de pelicani la un loc, doar în Delta Dunării se mai găsesc cârduri mai mari, de mii de păsări. La Lacul Brateş, pelicanii îşi formează cârdurile de migraţie, au căutat un loc mai izolat, probabil au fost fugăriţi din alte bălţi cu mult peşte. La Brateş nu este foarte mult peşte, aşa că nu sunt nici foarte mulţi oameni”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

Pelicanii migrează în lunile august şi septembrie către Africa. Cârdurile care se formează în România şi în împrejurimi au mii de păsări. Cele mai multe dintre acestea se opresc în nordul Africii, în zona Nilului, dar sunt şi pelicani care zboară tocmai până în sudul continentului african.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici