Video VIDEO Ursoaica din Cheia, care a ucis mai multe animale din curţile localnicilor, a fost prinsă

Ursoaica alături de cei doi pui care a ucis mai multe animale din curţile localnicilor staţiunii prahovene Cheia a fost prinsă după o intervenţie de cinci ore. Animalele au fost tranchilizate şi transportate la Grădina Zoologică Bucov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1108 afișări

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că ursoaica a apărut, alături de cei doi pui, miercuri seară, într-o gospodărie din staţiunea Cheia.

Jandarmii au încercat să îndepărteze animalele, dar acestea s-au refugiat într-un copac.

”A apărut în jurul orei 21.30. Jandarmii au încercat îndepărtarea ursoaicei, dar s-a refugiat cu puii într-un copac. Doisprezece jandarmi au intervenit, alături de poliţişti, angajaţi ai Direcţiei Silvice şi localnici”,a spus Mădălina Lupea.

Prefectul a adăugat că intervenţia a durat cinci ore.

Potrivit acesteia, autorităţile au decis imediat să anunţe Ministerul Mediului, iar între timp animalele au fost tranchilizate şi duse la Grădina Zoologică Bucov.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, urşii s-au trezit joi dimineaţă şi sunt în afara oricărui pericol.

Autorităţile aşteaptă acum un răspuns de la Ministerul Mediului în ceea ce priveşte locul în care vor fi relocaţi urşii, la Zărneşti sau în Argeş.

Ursoaica a coborât în staţiunea Cheia din pădure, cu doi pui, miercurea trecută, şi a omorât mai multe animale din curţile localnicilor. Ursoaica a apărut şi joi seara, însă atunci a fost alungată de o patrulă de jandarmi.

De atunci, jandarmii şi pădurarii au patrulat zi şi noapte în staţiune pentru a preveni problemele.

În judeţul Prahova există un efectiv de peste 1000 de urşi, cu mult peste cel optim, spun cei de la Direcţia Silvică Prahova.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici