Video VIDEO - Zăpadă în luna mai. Un strat proaspăt de 50 de centimetri în Bucegi

Stratul de zăpadă depus în ultimele ore pe platoul Munţilor Bucegi este de 40 de centimetri, pe alocuri ajungând şi la 50 de centimetri şi este viscol. Turiştii sunt sfătuiţi de către salvamontişti să nu meargă la munte acum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

884 afișări

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că pe platoul Munţilor Bucegi a nins abundent, fiind şi viscol.

„Stratul de zăpadă depus este de 30- 40 de centimetri, pe alocuri 50 de centimetri. Este şi viscol”, a precizat Haiduc.

Turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze.

La rândul său, Radu Manta de la staţia meteo Vârfu Omu a declarat că la această oră sunt minus 6 grade Celsius. Înainte de ninsoare, stratul de zăpadă de la Vârfu Omu era de 112 centimetri.

„A nins şi peste noapte, dar ninge şi acum. Întâi a fost lapoviţă care s-a transformat în ninsoare. Ninge mai uşor acum. Pe 24 de ore am înregistrat 20,2 litri de precipitaţii”, a spus Manta.

Potrivit acestuia, acum pe munte este ceaţă, precum şi sunt depuneri de chiciură, ninsoare şi viscol.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici