Vîntu: Nu am de-a face cu un proces, ci cu o problemă strict politică

Sorin Ovidiu Vîntu le-a spus miercuri magistraţilor, care judecă recursul formulat faţă de decizia de arestare preventivă în dosarul în care este acuzat de favorizarea infractorului, că procesul său este unul politic, acuzând instituţiile statului că fac totul pentru a-l "satisface" pe preşedinte.

45 afișări
Imaginea articolului Vîntu: Nu am de-a face cu un proces, ci cu o problemă strict politică

Vîntu: Nu am de-a face cu un proces, ci cu o problemă strict politică (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Este evident că nu am de-a face cu un proces, ci este o problemă strict politică. Provine din politică şi îmi pare rău că instituţiile acestui stat fac absolut orice pentru a-l satisface pe acest om (pe preşedintele Traian Băsescu, n.r.)", a declarat omul de afaceri, miercuri, în faţa instanţei.

Vântu a mai spus că procurorul care a condus ancheta în cauza în care este acuzat de favorizarea infractorului ar fi putut să-i ceară documente, iar el i le-ar fi pus la dispoziţie.

"Ar fi fost suficient ca procurorul care mă anchetează să ceară punerea la dispoziţie a documentaţiei care face obiectul disertaţiei doamnei procuror (de şedinţă, n.r.). Le-aş fi pus cu cea mai mare plăcere la dispoziţie această documentaţie", a spus Vântu, referindu-se la documente bancare.

"Evident, nu a fost nevoie de aşa ceva, totul a trebuit făcut aşa cum aţi văzut", a mai spus Vântu.

Omul de afaceri a continuat seria acuzaţiilor la adresa şefului statului, relatând cum acesta i-a cerut sprijin mediatic în 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care Sorin Ovidiu Vântu a acceptat-o, pentru "progresul României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici