Video Volumul „Covid, colivia noastră” a fost lansat şi în Bucureşti. 50 de personalităţi au scris despre trăirile lor în pandemie

  • Volumul „Covid, colivia noastră” s-a lansat şi în Capitală
  • 50 de personalităţi din România au strâns gânduri de pandemie şi le-au pus pe foaie
  • Volumul nu e bazat pe cercetări ştiinţifice, ci se bazează pe trăiri şi emoţie
370 afișări

„Covid, colivia noastră”...aşa se numeşte un volum-documentar care conţine gânduri de pandemie care poate ţi-au trecut şi ţie prin minte.

50 de personalităţi cunoscute din România, scriitori, medici sau actori le-au pus pe foaie. Printre aceştia se află şi preşedintele Academiei Române, Aurel Pop, Preafericitul Daniel sau medicul Mircea Beuran. Volumul a fost coordonat de profesorul Lurenţiu Şoitu şi scriitorul Răzvan Popescu. COVID e învârtit pe toate părţile, din diferite perspective. Ideea lucrării e de a-ţi aduce în faţă sentimentele prin care au trecut alţii în pandemie, şi cel mai probabil, şi tu. Volumul a fost lansat la Iaşi, în iulie, iar acum, şi la Bucureşti.

 

  •  „Prima carte despre COVID, în România. Mai există unul, dar este foarte tehnic, acesta este plin de emoţie. Toţi şi-au pus impresiile pe hârtie, impresiile, întrebările, răspunsurile. Împreună, toate aceste unghiuri şi faţete reflectă ce s-a întâmplat cu noi toţi. E un volum de reacţie şi de revoltă în faţa unui pericol până de curând necunoscut”, explică Răzvan Popescu, co-autor.

 

  • „Lucrările din acest volum nu sunt lucrări ştiinţifice, pentru că n-a fost timp de cercetări ştiinţifice atunci când s-a lansat, sunt nişte eseuri. Peste ani şi ani, ele vor deveni izvor istoric. Un izvor istoric extrem de important pentru cei care vor dori să înşeleagă prin ce am trecut noi, din punct de vedere psihologic”, spune Ioan Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici