Zece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, achitaţi/ Procesul a durat trei ani. Decizia nu este definitivă

Zece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a le trece cu vederea încălcări ale legislaţiei rutiere au fost achitaţi, joi, de magistraţii Tribunalului Brăila,iar ceilalţi au fost condamnaţi cu suspendare.Decizia, după un proces care a durat 3 ani,nu e definitivă.

1400 afișări
Imaginea articolului Zece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, achitaţi/ Procesul a durat trei ani. Decizia nu este definitivă

Brăila: Zece din cei 22 de poliţişti acuzaţi de luare de mită, achitaţi

Procesul în urma căruia 10 din cei 22 de poliţişti acuzaţi că luau mită de la şoferi au fost achitaţi a durat trei ani, iar decizia de joi a magistraţilor Tribunalului Brăila nu este definitivă.

Ceilalţi 12 poliţişti au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 şi 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu.

În luna mai 2015, Poliţia din Brăila a fost decimată în urma unei acţiuni a Direcţiei Generale Anticorupţie. Un număr de nouă şoferi şi 26 de poliţişti de la Poliţia Municipală Brăila - Biroul Rutier, de la Biroul de Ordine Publică şi de la Serviciul Rutier au fost vizaţi de percheziţii.

Anchetatorii aveau indicii că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în schimbul primirii de bani sau alte foloase, poliţiştii nu au luat măsurile legale când au depistat persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier.

Ulterior, 22 de poliţişti au fost trimişi în judecată, iar pe perioada procesului ei au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici