Autorităţile chineze au interzis ca mai mulţi ursuleţi panda să prezică rezultatele de la Cupa Mondială

Autorităţile chineze au interzis ca mai mulţi ursuleţi panda să prezică rezultatele de la Cupa Mondială din Brazilia, au anunţat îngrijitorii animalelor.

89 afișări
Imaginea articolului Autorităţile chineze au interzis ca mai mulţi ursuleţi panda să prezică rezultatele de la Cupa Mondială

Autorităţile chineze au interzis ca mai mulţi ursuleţi panda să prezică rezultatele de la Cupa Mondială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ursuleţii panda erau consideraţi de presa chineză succesori ai celebrei caracatiţe Paul în ceea ce priveşte predicţiile. Aceste animale, cu vârste de 1 până la 2 ani, ar fi urmat să facă predicţii alegând mâncare din mai multe coşuri şi căţărându-se în copaci.

Însă reprezentanţii centrului de creştere a urşilor panda din provincia Sichuan au declarat că ursuleţii nu vor avea şansa de a prezice rezultatele meciurilor. "Autorităţile împiedică predicţiile", a declarat purtătorul de cuvânt al centrului, fără a oferi detalii.

Agenţia Xinhua notase, înainte de dictarea interdicţiei, că ursuleţii panda vor alege mâncare din trei coşuri de bambus reprezentând victoria, înfrângerea şi remiza, în faza grupelor. La fazele următoare, ursuleţii ar fi ales echipele câştigătoare căţărându-se în copacii marcaţi cu steagurile naţiunilor aflate în competiţie.

Chinezii sperau că că ursuleţii panda vor deveni la fel de celebri precum caracatiţa Paul, care a prezis corect rezultatele a opt meciuri de la Cupa Mondială din 2010. Caracatiţa Paul a murit în octombrie 2010.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici