CFR Cluj nu a ieşit din insolvenţă şi ratează şansa de a juca în cupele europene

Judecătorul sindic a respins cererea clubului CFR Cluj de a ieşi din insolvenţă, pe motiv că mai sunt creditori care cer bani, iar următorul termen în proces va fi 31 martie 2017, prea târziu pentru ca echipa antrenată de Vasile Miriuţă să mai poată evolua în sezonul viitor al cupelor europene.

817 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj nu a ieşit din insolvenţă şi ratează şansa de a juca în cupele europene

CFR Cluj nu a ieşit din insolvenţă şi ratează şansa de a juca în cupele europene (Imagine: Laurentiu Mich/ Arhiva Mediafax Foto)

Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj, a declarat în mai multe rânduri că ieşirea din insolvenţă se va petrece pe 20 martie, după ce s-au achitat peste 5 milioane de euro pentru acoperirea datoriilor. Decizia primită luni din partea Tribunalului din Cluj a fost cu totul alta, judecătorul sindic a dispus repunerea cauzei pe rol, iar noul termen stabilit este 31 martie.

Astfel că CFR nu va putea reveni în Europa în toamna acestui an. Cu toate acestea, oficialii CFR-ului trebuie să se ocupe de cererile a doi creditori, care s-au opus ieşirii societăţii din insolvenţă.

"A fost repusă cauza pentru 31 martie. Sunt făcute cereri cu caracter şicanatoriu. Eu unul nu le-aş lua în considerare, pentru că acestea pot apărea în fiecare zi şi mă tem că se va întâmpla la fel şi în 31 martie. Probabil judecătorul sindic a vrut să se lămurească ce e cu aceste cereri. Nu există niciun impediment de închidere a procedurii din punct de vedere legal. Nu s-au folosit altfel de mijloace legale, cum ar fi compesarea sau altceva. Toţi creditorii au fost plătiţi cu bani cash", a declarat Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al echipei, pentru ProSport.

Pentru a avea şanse de a juca în cupele europene în 2018, CFR Cluj trebuie să iasă din insolvenţă până pe 31 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici