Comisia de Recurs a LPF a respins memoriul Rapidului

Comisia de Recurs a Ligii Profesionisite de Fotbal (LPF) a respins memoriul clubului Rapid la decizia Comisiei de Disciplină, potrivit căreia formaţia Rapid a pierdut, cu 0-3, meciul cu FC Timişoara, deoarece i-a folosit pe jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, informează site-ul lpf.ro.

51 afișări
Imaginea articolului Comisia de Recurs a LPF a respins memoriul Rapidului

Comisia de Recurs a LPF a respins memoriul Rapidului (Montaj Foto)

Potrivit sursei citate, Comisia de Recurs a LPF a luat această hotărâre cu unanimitate de voturi din următoarele considerente:

"1. La data de 4.03.2010, jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan erau legitimaţi la echipa Sportul Studenţesc din liga a II-a, din punctul de vedere al documentelor depuse la autorităţile fotbalistice competente.

2. Echipa Rapid III a fost înfiinţată prin procedurile AMFB pe 5.03.2010. De la aceeaşi dată, jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan sunt legitimaţi la echipa Rapid III din liga a IV-a, competiţie organizată de AMFB.

3. Din momentul înfiinţării echipei Rapid III (5.03.2010) şi până la ora disputării partidei Rapid -Timişoara, Rapid nu a cerut LPF viza anuală, care dă drept de joc în Liga I jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.

În acest sens a fost pronunţată hotărîrea 166 din 30.03.2010 a CSL, rămasă irevocabilă, nefiind atacată la TAS.

Deoarece orice entitate sportivă are obligaţia de a cunoaşte prevederile regulamentare, conform cărora un jucător nu poate participa la jocuri oficiale fără viza anuală a forului organizator, respectiv LPF, Comisia de Recurs apreciază că utilizarea de către S.C. Rapid S.A. a celor doi jucători în meciul cu F.C. Timişoara n-a fost făcută cu bună-credinţă, astfel încît să se poată face aplicarea art. 51.6 din ROAF şi 86.10.5 şi 86.10.6 din RD."

Comisia de Disciplină a LPF a decis, în 9 aprilie, ca echipa Rapid să piardă, cu scorul de 0-3, meciul cu FC Timişoara, considerând că jucătorii rapidişti Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc în partida disputată la 5 martie şi încheiată cu victoria rapidiştilor cu scorul de 1-0.

FC Rapid a făcut recurs la această decizie, iar acesta a fost analizat, astăzi, de comisia de resort din cadrul LPF.

FC Timişoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplină a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, în partida directă din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii grupării timişorene se consideră îndreptăţiţi să câştige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile şi legitimările jucătorilor Varga şi Bălan.

Varga şi Bălan au fost transferaţi de FC Rapid de la Sportul Studenţesc după încheierea perioadei de transferuri din Liga I, folosindu-se de un articol din regulament care permite legitimarea la o echipă din eşaloanele inferioare. În consecinţă, conducătorii clubului giuleştean i-au legitimat pe cei doi fotbalişti la Rapid III, echipă înfiinţată şi înscrisă cu acest scop în campionatul Ligii a IV-a, organizat de Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB).

În baza documentelor de transfer de la AMFB, FC Rapid a obţinut de la LPF vizele pe legitimaţiile fotbaliştilor care le dă drept de joc în Liga I. Ulterior însă, AMFB a trimis o adresă la LPF prin care susţinea că există anumite nereguli în transferurile lui Varga şi Bălan, iar în baza acesteia instituţia condusă de Dumitru Dragomir a înştiinţat FC Rapid că nu îi poate folosi pe jucători în partida cu FC Timişoara, deoarece vizele lor de joc au fost anulate. În ziua meciului (5 martie) însă, AMFB revocă adresa prin care atrăgea atenţia asupra neregulilor şi înştiinţează LPF că transferurile sunt legale şi conforme cu regulamentele în vigoare. Având deja legitimaţiile de joc ştampilate (n.r. - ştampila atestă dreptul de joc în Liga I al unui jucător), oficialii FC Rapid i-au introdus în teren pe Varga şi Bălan, fără a mai solicita o reconfirmare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

Urmăreşte evoluţia echipei tale favorite, live pe telefonul tău mobil. Pentru mai multe detalii click aici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici