Djokovici l-a învins pe Nadal şi a câştigat Australian Open în cea mai lungă finală din istorie

Tenismanul sârb Novak Djokovici, numărul 1 mondial, a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, Openul Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins, în cinci seturi, scor 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5/7), 7-5, pe numărul 2 mondial, spaniolul Rafael Nadal.

1430 afișări
Imaginea articolului Djokovici l-a învins pe Nadal şi a câştigat Australian Open în cea mai lungă finală din istorie

Novak Djokovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta a fost cea mai lungă finală din istoria turneelor de Grand Slam, cinci ore şi 53 de minute, depăşind duelul dintre Ivan Lendl şi Mats Wilander, în 1988, la US Open, care a durat patru ore şi 54 de minute.

Djokovici, în vârstă de 24 de ani, a câştigat al treilea Grand Slam consecutiv, după Wimbledon şi US Open în 2011.

Sârbul are acum 29 de turnee câştigate, din care cinci de Grand Slam.

Rafael Nadal, în vârstă de 25 de ani, rămâne cu 46 de titluri în palmares, din care zece de Grand Slam.

  • Djokovici: Păcat că nu pot exista doi învingători

"Rafa, tu eşti unul din cei mai buni jucători din istorie. Eşti unul dintre cei mai respectaţi jucători din circuit. Am scris istorie astăzi şi este păcat că nu pot fi doi câştigători. Sper că vom mai juca multe alte meciuri precum acestea şi multe alte finale", a declarat Djokovici, la ceremonia de înmânare a trofeului.

Rafael Nadal a spus că nu va uita niciodată acest meci. "Chiar dacă am pierdut, este ceva special pentru mine. Mulţumesc mult. Voi reveni aici şi voi continua să lupt", a declarat Nadal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici