Dragomir: Jucătorii Universităţii se vor întoarce la Craiova pentru că sunt sub sechestru la ANAF

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, susţine că jucătorii formaţiei Universitatea Craiova care au fost declaraţi liberi de contractele cu gruparea condusă de Adrian Mititelu după ce aceasta a fost exclusă din FRF, se vor întoarce pentru că au fost puşi sub sechestru de ANAF.

290 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Jucătorii Universităţii se vor întoarce la Craiova pentru că sunt sub sechestru la ANAF

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu ştiu ce se va întâmpla cu jucătorii Craiovei, să vedem ce spune Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dar după părerea mea se vor întoarce la Universitatea Craiova. Se vor întoarce pentru că au fost puşi sub sechestru de ANAF. Noi le-am dat numai dreptul de joc, pentru că dacă le opreai dreptul la muncă te dădeau în judecată şi te duceai la puşcărie. Aşa că noi le-am dat drept de joc, dar ei sunt sub sechestru la ANAF. Noi nu le dăm dreptul de a lua sute de mii de euro, noi le dăm doar dreptul de joc, dreptul la muncă", a spus Dragomir.

El a explicat că banii care vor fi obţinuţi dintr-un eventual transfer de cluburile la care evoluează în prezent fotbaliştii echipei Universitatea Craiova vor trebui să fie direcţionaţi către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Banii care se iau pe ei la vreun transfer intră direct în contul ANAF-ului. Mihai Costea, care a fost cumpărat de Steaua de la Mititelu, nu intră sub sechestru. Dar banii pe el trebuiau să ajungă la ANAF, şi dacă i-a luat Mititelu, atunci el e vinovat. Jucătorii pot să joace la Craiova, iar când Craiova îi vinde, banii se duc la ANAF. Fie că joacă la Craiova, la Astra sau în altă parte, obligatoriu banii de pe ei la un transfer se duc la ANAF. Trebuie să fie o decizie definitivă şi irevocabilă, se întorc jucătorii sau nu, şi atunci ştim şi noi ce avem de făcut", a adăugat Dragomir.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv, apoi măsura a fost validată, la 14 mai 2012, de Adunarea Generală a FRF.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, la 15 noiembrie, cererea SC Fotbal Club U Craiova de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal din data de 14 mai 2012 de validare a Hotărârii Comitetului Executiv al FRF nr. 6 din 20 iulie 2011, în care s-a decis excluderea provozorie a grupării patronate de Adrian Mititelu, până la soluţionarea irevocabilă a cauzei.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află şi în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici