Dragomir: Platini e indus în eroare de nişte păcălici care iau bani degeaba de la stat

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că în România nu există rasism sau xenofobie şi că preşedintele UEFA, Michel Platini, e indus în eroare intenţionat de "păcălici, care iau bani degeaba de la stat".

181 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Platini e indus în eroare de nişte păcălici care iau bani degeaba de la stat

Dragomir: Platini e indus în eroare de nişte păcălici care iau bani degeaba de la stat (Imagine: Victor Ciupuliga / MediafaxFoto)

"Astea sunt glume, nici nu vreau să mai vorbesc pe tema asta. La noi nu e xenofobie, nu e ură de rasă. De ce să se simtă jigniţi doar cei din galeria Rapidului? De ce nu se simt jigniţi şi când mă înjură pe mine? Nu sunt şi eu om, care a făcut o lege organică? Eu sunt mai în măsură decât ei să fiu supărat. Iar presa nu a făcut caz din chestia asta. Dar dacă îl faci pe un oltean oltean, pe un ţigan ţigan sau pe brânză scrii brânză toată lumea se supără. În legea mea e stipulat orice, dar când sunt eu înjurat nu se face caz. Se face caz din nimic. În România nu există xenofobie, nu există ură de rasă, suntem prieteni, ţigani, români, olteni, machedoni. Noi suntem prieteni şi cu ungurii şi cu ţiganii, sunt de-ai noştri. Toţi suntem prieteni, restul sunt poveşti. Platini nu ştie despre ce e vorba în România, a fost dus în eroare de nişte păcălici de aici din România, care iau banii degeaba de la stat. Galeriile sunt formate din toate etniile şi pe mine mă înjură, de ce nu se face caz din asta? Sunt unii care iau bani de la stat şi fac valuri mai mult decât trebuie. Şi dacă se va ajunge la sancţiuni e datorită românilor noştri", a declarat Dragomir pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă se referă la membrii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Dragomir a răspuns: "Mă refer la cine vreau eu, mă refer la adevăr".

Oficialul LPF a precizat că instituţia pe care o conduce nu poate lua măsuri de prevenţia a manifestărilor rasiste: "Eu nu pot să iau nicio măsură, că nu am calitate. Clubul trebuie să-şi ia măsurile de siguranţă, iar dacă nu iau, comisiile ligii intră în acţiune".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici