Reducerea emisiilor a fost realizată în ciuda extinderii calendarului competițional de la 21 la 24 de curse și a unei creșteri majore a audienței globale – de la 4 milioane de spectatori în 2018, la 6,5 milioane în 2024.
Președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali, a subliniat angajamentul sportului pentru sustenabilitate. „Suntem hotărâți să atingem obiectivul de emisii nete zero până în 2030. În ciuda creșterii globale a sportului, am arătat că dezvoltarea sustenabilă este posibilă. Introducerea combustibililor sustenabili și optimizarea logisticii ne oferă rezultate concrete, cu beneficii atât pentru sport, cât și pentru societate”, a spus Domenicali, în comunicatul oficial publicat pe site-ul competiției.
Cifre cheie prezentate cu privire la reducerea emisiilor de carbon:
Printre măsurile adoptate care au dus la această scădere sunt: implementarea producției remote pentru transmisiunile TV, reducând numărul de echipamente și personal în deplasare; utilizarea camioanelor alimentate cu biocombustibil pentru transportul echipamentelor în Europa; ajustarea calendarului competițional pentru a optimiza traseele logistice (ex: Japonia mutată în aprilie, Azerbaidjan cuplat cu Singapore); tranziția mașinilor F2 și F3 în 2025 la combustibil sustenabil 100%, în pregătirea noii generații hibride de monoposturi F1 din 2026; toate pneurile utilizate în sezonul 2024 au fost realizate din cauciuc natural certificat FSC, iar procesul de producție a fost alimentat exclusiv cu energie regenerabilă.