FC Dinamo a negat datoriile de 12 milioane de euro raportate de ANAF

FC Dinamo a negat datoriile de 12 milioane de euro raportate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), reprezentanţii clubului afirmând că înregistrarea contractelor de muncă ale fotbaliştilor nu putea fi făcută după Codul Muncii, ci după o Ordonaţă care reglementează Legea Sportului

40 afișări
Imaginea articolului FC Dinamo a negat datoriile de 12 milioane de euro raportate de ANAF

FC Dinamo a negat datoriile de 12 milioane de euro raportate de ANAF

În timp ce ANAF solicită taxe în conformitate cu Codul Muncii, fotbaliştii profesionişti sunt angajaţi prin Convenţie Civilă în baza Ordonaţei 205 din 2005.

Preşedintele Consiliului Executiv al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ceea ce face ANAF este un abuz.

"Suntem în faţa unui abuz fiscal, a unei încălcări a legislaţiei. Nu consider că Dinamo are vreun risc în ceea ce priveşte anunţul făcut de Administraţia Fiscală a Sectorului 2. În sport, raportul dintre angajat şi angajator este reglemetant prin Convenţie de Muncă. Este vorba de Ordonanţa Guvernului numărul 205 din 22 decembrie 2005, Ordonanţă care a modificat Legea 69 a Educaţiei Fizice şi Sportului şi care a fost adoptată în Parlamentul României", a spus Nicolae Badea.

"Din păcate, se ajunge ca aceste legi să nu mai fie respectate chiar de către reprezentanţi ai Adminustraţiei centrale sau locale. Este o situaţie stupidă creată printr-o samavolnicie administrativă şi cred că acei reprezentanţi ai Administraţiei Fiscale ţin cu orice preţ să ajungă un fenomen naţional. În 2005, s-a constatat că profesia de fotbalist nu poate fi reglementată de Codul Muncii, motiv pentru care iniţiatorii Legii Sportului au găsit de cuviinţă să reglementeze raporturile de muncă dintre sportivi şi cluburui. Lucrurile sunt clare şi o lege specială are întâietate în faţa unei legi generale", a adăugat Badea.

Oficialul dinamovist consideră că ANAF încearcă să creeze un precedent prin acest caz: "Părerera mea este că se încearcă un precedent de jurisprudenţă fiscală care va fi generat la nivel naţional. Avem dreptul de a contesta decizia şi în funcţie de răspunsul la această contestaţie avem dreptul de a acţiona ANAF în instanţă. Probabil că unul dintre cluburile mari se doreşte a fi un precedent de jurisprudenţă fiscală, pentru ca pe această bază să fie multiplicat prin natura precedentului. Acţiunea ANAF nu poate avea efect excluderea din cupele europene, pentru că nu este o decizie definitivă. Totul se face pentru a crea o poză bugetară mai cosmetizată. S-a schimbat ministrul de Finanţe, dar nu cred că o astfel de schimbare poate duce la schimbarea legislaţiei".

Badea a afirmat că această încercare poate purta numele de "gripă fiscală". "Dacă Mexicul a lansat gripa porcină, din Piaţa Parlamentului, de la o anumită adresă a unei instituţii publice, se va ajunge la sediul OSIM pentru a se înregistra termenul de gripă fiscală", a precizat Badea.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va pune sechestru pe bunurile clubului de fotbal Dinamo, după ce s-a stabilit că acesta are datorii de 12 milioane de lei, a declarat, miercuri, Dragoş Bogdan, vicepreşedintele al ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici