FINALA Ligii Campionilor:Presa spaniolă, împărţită. Ziarele catalane încurajează Juventus. E pomenit şi Helmuth Duckadam

Presa spaniolă este împărţită în ziua finalei Ligii Campionilor, dintre Juventus Torino şi Real Madrid, iar dacă ziarele Marca şi AS, din Madrid, sunt de partea formaţiei de pe Santiago Bernabeu, publicaţiile catalane Sport şi Mundo Deportivo îi încurajează pe italieni.

719 afișări
Imaginea articolului FINALA Ligii Campionilor:Presa spaniolă, împărţită. Ziarele catalane încurajează Juventus. E pomenit şi Helmuth Duckadam

FINALA Ligii Campionilor:Presa spaniolă, împărţită. Ziarele catalane încurajează Juventus

"Forza, Juve!", titrează cotidianul Sport, în timp ce Mundo Deportivo publică pe prima pagină o fotografie a lui Dani Alves, îmbrăcat într-un tricou care reprezintă atât Juventus, cât şi FC Barcelona. Iar titlul nu lasă loc de interpretări: "Forza, Alves!".

Marca deschide ediţia de sâmbătă cu o imagine în care apare un ceas, pe care scrie "ora campioanei", iar între orele unu şi 11, sunt trecute cele 11 trofee cucerite până în prezent de Real Madrid. Deasupra orei 12, sunt imprimate siglele celor două finaliste: "Juventus - Real Madrid, la 90 de minute de a 12-a Ligă a Campionilor".

AS publică o poză în care se regăsesc mai mulţi foşti jucători ai echipei Real Madrid, câştigători ai Ligii Campionilor: Christian Karembeu, Raul, Roberto Carlos, Luis Figo, Zinedine Zidane, Predrag Mijatovic, Michel Salgado şi Clarence Seedorf. "Madridul o sperie pe Juventus cu o fotografie în care se regăsesc 17 Ligi ale Campionilor", este mesajul celor de la AS.

În Italia, Gazzetta dello Sport prefaţează meciul cu un articol principal, în varianta online, despre Helmuth Duckadam şi finala din 1986, Steaua - FC Barcelona, an în care Gianluigi Buffon avea opt ani: "Liga Campionilor – Juve - Real. Duckadam crede că Buffon merită Balonul de Aur", este titlul unui material în care jurnaliştii italieni rememorează finala câştigată de Steaua, după ce Duckadam a apărat toate cele patru lovituri de departajare executate de spanioli.

Finala Ligii Campionilor, dintre Juventus şi Real Madrid, se dispută sâmbătă, de la 21:45, la Cardiff.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici