Ion Taban: FC Rapid SA nu este în măsură să solicite sume de bani drept prejudiciu din Dosarul transferurilor

Fostul preşedinte al FC Rapid SA Ion Taban a precizat că societatea care administrează echipa nu se putea constitui parte civilă în Dosarul transferurilor şi nici nu poate solicita vreun prejudiciu, deoarece tranzacţiile privindu-i pe Cristian Dulca şi Florin Bratu au fost făcute de alte structuri.

380 afișări
Imaginea articolului Ion Taban: FC Rapid SA nu este în măsură să solicite sume de bani drept prejudiciu din Dosarul transferurilor

Ion Taban (Imagine: Silviu Mate/Mediafax Foto)

Taban a ţinut să facă aceste precizări, într-un comunicat remis MEDIAFAX, după ce pe site-ul oficial al clubului FC Rapid a apărut o postare, "potrivit căreia respingerea dosarului de licenţiere de către Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere s-ar datora, între altele, faptului că, în aşa – numitul Dosar al Transferurilor, FC Rapid SA nu s-a constituit parte civilă, în cadrul procesului penal, împotriva fostului finanţator al clubului, domnul Gheorghe Copos."

"Oficialii actuali ai clubului susţin că FC Rapid ar putea fi îndreptăţit să solicite şi să primească din partea domnului Copos sume de bani care ar reprezenta un prejudiciu cauzat de acesta clubului", spune Taban, care adaugă că "Dosarul Transferurilor a vizat acordurile de transfer ale drepturilor federative ale jucătorilor Dulca Cristian şi Bratu Florin", primul realizat în decembrie 1998, iar al doilea în septembrie 2003.

"Societatea Fotbal Club Rapid SA a fost înfiinţată în martie 2006, prin aportul în natură şi în numerar al unor persoane fizice şi persoane juridice şi nu prin absorbţia sau comasarea altor entităţi juridice ce purtau în denumire sintagma «Rapid». Această informaţie poate fi verificată de oricine, la Oficiul Registrului Comerţului. Ca atare, societatea FC Rapid SA nu se putea constitui parte civilă întrucât cei doi fotbalişti mai sus amintiţi nu au fost niciodată jucători ai acestei societăţi. Transferurile lor au fost perfectate de alte structuri, în perioada 1998–2003, deci cu mult timp înainte de înfiinţarea societăţii Fotbal Club Rapid SA. Este evident că FC Rapid SA nu putea să înregistreze în patrimoniul său un prejudiciu înainte de înfiinţarea sa ca entitate juridică, motiv pentru care nici nu s-a constituit parte civilă în dosarul penal", a precizat fostul preşedinte al FC Rapid SA.

Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că instanţa care a dat verdictul în Dosarul Transferurilor a considerat că fostul acţionar majoritar George Copos a prejudiciat clubul cu 600.000, bani care ar trebui să-i revină actualei grupări.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere a respins, sâmbătă, dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional. Ultima cale de atac a FC Rapid este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În cazul în care Rapid primeşte un răspuns negativ şi de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, FC Rapid se află pe locul doi în clasamentul play-off-ului Seriei I a eşalonului secund, poziţie care îi permite să promoveze din punct de vedere sportiv în Liga I.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos, condamnat în Dosarul Transferurilor, îşi execută pedepsea în regim închis la Penitenciarul Rahova. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, în 4 martie, pe George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici