RIO 2016: România ocupă locul 47 în clasamentul pe medalii, înaintea ultimei zile de concurs de la Jocurile Olimpice

România ocupă locul 47 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, înaintea ultimei zile de concurs, cu patru medalii, dintre care una de aur, una de argint şi două de bronz.

6059 afișări
Imaginea articolului RIO 2016: România ocupă locul 47 în clasamentul pe medalii, înaintea ultimei zile de concurs de la Jocurile Olimpice

România ocupă locul 47 în clasamentul pe medalii, înaintea ultimei zile de concurs de la JO 2016 (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

România are până acum patru medalii cucerite la Rio de Janeiro. Aurul echipei feminine de spadă, argintul câştigat de jucătorii de tenis Horia Tecău şi Florin Mergea în competiţia de dublu şi cele două medalii de bronz obţinute de Gabriel Sîncrăian la haltere, categoria 85 de kilograme, respectiv de echipajul feminin de canotaj - opt rame cu cârmaci.

Statele Unite ale Americii ocupă primul loc în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice, cu 43 de medalii de aur, 37 de argint şi 36 de bronz, pe 2 se află Marea Britanie, cu 27 medalii de aur, 22 de argint şi 17 de bronz, în timp ce China este a treia, cu 26 de medalii de aur, 18 de argint şi 26 de bronz.

În top 10 se mai regăsesc Rusia (17 medalii de aur, 17 de argint, 19 de bronz), Germania (17-10-14), Japonia (12-8-21), Franţa (9-17-14), Coreea de Sud (9-3-9), Australia (8-11-10) şi Italia (8-11-7).

Ţara gazdă Brazilia se află pe locul 14, cu 18 medalii, dintre care şase de aur, şase de argint şi şase de bronz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici