Situaţia stadioanelor propuse de FRF pentru organizarea EURO 2020

Situaţia celor patru stadioane care ar trebui să servească pe post de terenuri de antrenament pentru EURO 2020 nu arată deloc îmbucurător. Conform actelor obţinute de BlitzNews de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), situaţia pare destul de complicată în ceea ce priveşte stadionul Dinamo.

4 afișări

Stadionul Steaua: Proiectul este aprobat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, cât şi de Ministerul de Finanţe. Mai urmează ca studiul de fezabilitate să fie efectuat şi apoi aprobat printr-o hotărâre de guvern. În urma negocierilor dintre MApN şi CNI, s-a decis ca stadionul să fie refăcut complet. Mai mult decât atât, va avea o nouă amplasare. Noua arenă din Ghencea va fi construită mai aproape de bulevard.

Stadionul Dinamo: Conform actelor obţinute de BlitzNews, nu a fost predat niciun proiect către CNI, pentru stadionul din şoseaua Ştefan cel Mare. Patronul echipei Dinamo Bucureşti, Ionuţ Negoiţă, a spus după meciul cu Concordia Chiajna că a fost predat proiectul în urmă cu câteva zile. Până şi ministrul de interne, Carmen Dan, a dat asigurări privind renovarea arenei Dinamo. În actele de la CNI se arată foarte clar: "Ca urmare a întâlnirii de la sediul CNI, reprezentanţii clubului Dinamo au transmis că doresc un stadion de 20.000 de locuri care să păstreze şi pista de atletism, nefiind identificate alte soluţii pentru relocarea acesteia. În acest moment este încheiat un contract între CS Dinamo Bucureşti şi Asociaţia FC Dinamo Bucureşti, pe perioadă nedeterminată, iar până la clarificarea acestor aspecte juridice nu se poate realiza predarea amplasamentului către CNI”.

Varianta construirii noului stadion pe un alt teren este de asemenea pusă sub semnul întrebării: “Reprezentaţii FRF ne-au comunicat faptul că au existat discuţii cu reprezentanţii CS Dinamo Bucureşti în vederea construirii noului stadion pe amplasamentului fostului Velodrom şi a Poligonului de Tir, dar este necesară emiterea unei hotărâri de guvern pentru trecerea terenului din domeniul privat, în domeniul public”. Carmen Dan a anunţat că proiectul stadionului este rezolvat, dar nici măcar pe hârtie nu a fost rezolvat.

Există o variantă viabilă pentru stadionul Dinamo. Dacă ministrul Carmen Dan ar demara o Ordonanţă de Urgenţă, ar fi posibil ca stadionul să fie construit pe terenul fostului Velodrom. Totuşi, dacă nu se renovează stadionul închiriat de Nicolae Badea, de ce a mai fost intentat procesul împortiva fostului acţionar, de către MAI?

Stadionul Valentin Stănescu Nu va fi demolat! Chiar dacă stadionul stă să cadă, doar tribunele cu risc seismic ridicat vor fi refăcute. După aceea, arena "Valentin Stănescu" va fi complet acoperită. Explicaţia CNI: "În urma realizării studiilor de teren, respectiv a expertizei tehnice, recomandările legate de specialişti au stabilit că asupra stationlui Rapid se vor realiza lucrări de consolidare asupra corpului A şi a Peluzei Nord. Se vor reconstrui Tribuna I, Tribuna II precum şi Peluza Sud şi se va acoperi integral, astfel încât obiectivul să îndeplinească standardele de calitate impuse de UEFA."

Stadionul Arcul de Triumf: Proiectul pentru arena de rugby este aprobat, mai urmează studiul de fezabilitate şi hotărârea de guvern prin care să se înceapă lucrările. Conform CNI, stadionul va avea 8300 de locuri.

Stadionul Sportul Studenţesc, rezerva ieşită la încălzire: Este clar. Dacă problemele privind arena Dinamo nu vor fi rezolvate, stadionul din Regie va intra în cărţile renovării. Deja există o solicitare la CNI cu privire la arena Sportului. Aparent, FRF a trecut acest stadion primul pe listă. Primăria Capitalei pregăteşte o secţie de fotbal în cadrul CSM-ului. Echipa ar avea nevoie de un stadion, deci ar exista susţinere politică pentru renovarea complexului care a găzduit Sportul Studenţesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici