Suporteri englezi arestaţi înaintea meciului cu Germania, dintre care doi pentru salutul nazist

  • Preocupările legate de problemele de aglomeraţie au crescut înaintea meciului Angliei cu Germania de marţi seara.
  • Şapte fani ai Angliei au fost arestaţi luni la Munchen, cu o zi înainte ca echipa Angliei să întâlnească Germania într-un meci din UEFA Nations League.
949 afișări
Imaginea articolului Suporteri englezi arestaţi înaintea meciului cu Germania, dintre care doi pentru salutul nazist

Autorităţile s-au temut că problemele din mulţime ar putea crea probleme serioase înaintea meciului internaţional, iar două dintre arestări s-ar fi datorat salutului nazist, relatează Sky Sports.

Mii de fani ai Angliei au sosit la Munchen înainte de data la care erau aşteptaţi, pentru meciul în care Anglia încearcă să se redreseze după înfrângerea cu Ungaria, care i-a plasat pe ultimul loc în grupa Ligii Naţiunilor. Autorităţile s-au temut că ar putea avea loc violenţe generalizate din partea fanilor, în timp ce poliţia britanică a descris incidentele ca fiind infracţiuni de ordine publică.

Potrivit Sky Sports, un fan a fost arestat pentru că a lovit un ofiţer de poliţie, un altul pentru descoperirea unui dispozitiv pirotehnic într-o cameră de hotel, iar alţi doi pentru salut nazist.

Sky Sports detaliază, de asemenea, că scandări şi cântece antigermane legate de cel de-al Doilea Război Mondial au putut fi auzite din partea unor segmente ale suporterilor ai Angliei.

Echipajele de intervenţie ale Poliţiei au încercat să preia controlul situaţiei luni seară târziu, îndepărtând mulţimea de fani englezi din centrul oraşului şi îndreptându-i spre gară.

Partida dintre Anglia şi Germania este foarte aşteptată, iar englezii şi-au epuizat lotul de bilete pentru meciul din deplasare pentru prima dată din 2019. Asta în ciuda faptului că există un număr masiv de 1.112 ordine de interdicţie, iar 880 de fani au fost forţaţi să îşi predea paşapoartele înainte de meci.

În perioada premergătoare confruntării de marţi şi pe fondul anticipării problemelor din partea mulţimii, selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, i-a îndemnat pe fani să nu lase lucrurile să escaladeze, astfel încât fotbalul să rămână piesa centrală a evenimentului.

„Cred că ştim, din cauza situaţiei din acest moment, că lumina reflectoarelor va fi îndreptată asupra noastră, aşa că toţi vrem să plecăm vorbind despre o seară strălucitoare şi să vorbim despre un fotbal bun şi o atmosferă uimitoare. Nu avem niciun control asupra acestui lucru. Putem doar să cerem ca asta să fie ceea ce oferă suporterii noştri".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici