Un junior român a marcat în Italia peste 100 de goluri în două sezoane

Juniorul român Carol Mihai, în vârstă de 13 ani, a înscris în Italia peste 100 de goluri în două sezoane, reuşind să marcheze chiar şi de şase ori într-un singur meci, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

191 afișări
Imaginea articolului Un junior român a marcat în Italia peste 100 de goluri în două sezoane

Un junior român a marcat în Italia peste 100 de goluri în două sezoane (Imagine: Mediafax Foto)

Carol Mihai a evoluat în primul sezon la echipa de juniori a clubului Voluntas Spoleto.

"A fost o perioadă în care am avut multe de învăţat la şcoala de fotbal Voluntas Spoleto. Lucrul cel mai important a fost să dau totul în teren pentru a ajuta echipa, în limitele fair-play-ului, bineînţeles. Aşa am ajuns să înscriu golurile şi să marchez şi de şase ori într-un singur meci de campionat, am ieşit pe locul al doilea într-un sondaj făcut de SpoletoSport pentru stabilirea sportivului anului şi am ajuns în atenţia unor cluburi importante. Anul trecut Voluntas era a treia în clasament, păcat că după ce am plecat eu au terminat ultimii", a spus jucătorul.

În vara anului trecut el s-a transferat la Foligno Calcio, echipă dintr-o divizie superioară.

"Foligno Calcio este un club cunoscut în toată Italia pentru că a lansat fotbalişti tineri în Serie A. Nu a fost aşa de uşor, pentru că eu sunt un tip timid şi nu cunoşteam pe nimeni. Totuşi, am avut norocul să am un antrenor bun şi colegi prietenoşi, aşa că am reuşit să mă integrez bine într-o echipă abia creată, cea de la categoria «Giovanissimi Regionali». A fost un sezon în care am evoluat ca vârf împins, al doilea vârf, playmaker, mijlocaş central şi stânga. E greu să aleg cea mai frumoasă execuţie, pentru că toate golurile sunt importante pentru mine. Dar l-aş alege pe cel din finala turneului de la San Valentino la Terni, când am luat mingea de la jumătatea terenului, am driblat doi adversari şi am marcat de la 25 de metri, surprinzându-l pe portarul echipei Ternana. Din păcate, până la urmă am pierdut cu 3-1", a afirmat Carol Mihai.

La doar 13 ani, juniorul român are propria concepţie despre fotbal: "Consider că fotbalul este 90 la sută matematică şi 10 la sută fizică. Punctul meu slab este lovitura de cap, iar cele forte sunt fantezia şi inteligenţa pe terenul de joc".

Chiar dacă este urmărit de scouterii cluburilor AC Milan şi Empoli, Carol Mihai vrea să rămână şi în sezonul viitor la Foligno Calcio.

"Deocamdată vreau să rămân la Foligno pentru că în sezonul viitor voi participa la campionatul «Giovanissimi Nazionali», care este cel mai prestigios campionat de juniori din Italia. Suntem în formă, mai ales că luna aceasta am câştigat un turneu de prestigiu, Santa Sabina, unde am învins-o în finală pe aceeaşi Ternana cu 3-0, iar eu am înscris un gol şi am dat două pase decisive", a explicat juniorul român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici