Vameşii din Muntenegru nu au permis accesul în ţară a zece suporteri români / Daum: Sunt mai mult concentrat pe performanţa sportivă, nu pe demisie

Mai mulţi români au avut probleme la graniţa dintre Serbia şi Muntenegru, pe motiv că fac parte dintr-o listă cu huligani. Unii dintre ei aveau bilete de vacanţă, dar vameşii din Muntenegru au fost de neclintit.

1282 afișări
Imaginea articolului Vameşii din Muntenegru nu au permis accesul în ţară a zece suporteri români / Daum: Sunt mai mult concentrat pe performanţa sportivă, nu pe demisie

Vameşii din Muntenegru nu au permis accesul în ţară a zece suporteri români/

Însă nu toţi au putut trece graniţa. Într-un comunicat oficial, cei de la Uniţi Sub Tricolor susţin că vameşii muntenegreni au refuzat accesul a 10 români, pe motivă că ar fi huligani. Printre ei se află şi două familii care şi-au luat bilete de vacanţă la Marea Adriatică. Bărbaţii n-au fost lăsaţi să intre, ci doar ceilalţi membrii ai familiilor lor. Cei de la Uniţi Sub Tricolor susţin că au luat legătura cu Ambasada României de la Podgorica, însă fără să aibă prea mult succes

"Zece cetăţeni români nu sunt lăsaţi să intre în Muntenegru, la graniţa cu Serbia. Între ei sunt şi două familii care îşi cumpăraseră sejururi pe litoralul Mării Adriatice.

Deşi în România nu figurează pe listele persoanelor interzise la competiţiile sportive, vameşii muntenegreni le refuză accesul pe motiv că ar figura pe o listă de potenţiali huligani.

Contactaţi telefonic la numărul de urgenţe a ambasadei din Podgorica, reprezentanţii statului român spun că nu este datoria lor şi opţiunea de a permite sau nu accesul în Muntenegru aparţine în totalitate statului gazdă.

Cetăţenii români, Răzvan C, Matei A, Şerban A, Cătălin G, Cristian D, Liviu A, Coralia L, Andreea V, Cristian M stau deja de cinci ore la graniţa de intrare în Muntenegru, cu biletele turistice în buzunar", susţin cei de la Peluza Uniti sub Tricolor, într-un comunicat oficial.

Daum: Sunt mai mult concentrat pe performanţa sportivă, nu pe demisie

Christoph Daum spune că nu s-a gândit la varianta demisiei, mai ales că i s-a cerut să plece de la naţională încă de acum jumătate de ani. Selecţionerul României a susţinut duminică o conferinţă de presă, înaintea partidei cu Muntenegru de luni.

”Sunt mai mult concentrat pe performanţa sportivă, nu pe demisie. Aud această întrebare de jumătate an, mi-a crescut barba de când o aud. Cred că ar trebui să ne concentrăm pe rezultatul de mâine. Insist ca jucătorii să-şi asume responsabilite şi asta înseamnă şi să-şi asume responsabilitatea. Suntem un grup, dar nu înseamnă nu întotdeauna împărţim aceeaşi opinie, e normal.

Fiecare jucător are libertatea lui de expresie. Cred că Alex Maxim este un tip foarte emoţional. A fost multă presiune asupra echipei, dar şi asupra lui. A vrut să facă diferenţa şi a făcut-o. Fotbalul este emoţie, nu este uşor să păstrezi totul sub control”, a declarat Daum în conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Muntenegru.

După şapte etape disputate în preliminariile pentru Campioantul Mondial din 2018, România ocupă locul patru în Grupa E, cu nouă puncte. Muntenegru şi Armenia împart poziţia secundă, cu câte 13 puncte, iar lider este Polonia cu 16. România va juca luni cu Muntenegru, la Podgorica, de la ora 21:45.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici