- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (29.01.2014, 14:17)
- Gabriel Burete
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băuturile cu lămâie, cocktail de bacterii? Aproape trei sferturi dintre lămâile din restaurante sunt contaminate
Oamenii de ştiinţă spun că aproape trei sferturi dintre feliile de lămâie din băuturile comandate în restaurante sunt contaminate cu bacterii, unele prezentând urme de E. Coli sau candida.
Urmărește
1452 afișări
Apa plată cu lămâie, cocktail de bacterii? Aproape trei sferturi dintre lămâile din restaurante sunt contaminate (Imagine: Publimedia)
Un studiu realizat pentru Journal of Environmental Health, care a inclus 76 de lămâi din 21 de restaurante, arată că 70% dintre acestea prezintă un număr periculos de bacterii. Mostrele au fost colectate imediat după ce băuturile, apă ori sucuri, au fost aduse la masă, înainte ca persoanele care au comandat să poată bea sau atinge paharele.
Deşi originea bacteriilor nu a fost determinată de cercetători, aceştia speculează că feliile de lămâie au fost contaminate fie de angajaţi, fie de carnea crudă, relatează Huffington Post. "Chiar dacă lămâile au unele proprietăţi antibacteriene, acest studiu doveşte că o multitudine de microorganisme pot să supravieţuiască în coaja şi pulpa lămâilor", spun autorii raportului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Investițiile din România sunt blocate de incertitudini. Cum evoluează criza economică
-
Se rupe coaliţia PSD, PNL, USR, UDMR înainte de a se forma? Romaşcanu: Probabil că un partid pro-european va trebui să rămână în opoziţie
-
Criza din Siria. Egiptul acuză Israelul că a ocupat porţiuni din teritoriul Siriei după cădera lui Assad. Cum explică Israelul incursiunea
-
Şantierul Naval Severnav din Drobeta-Turnu Severin a încheiat un contract de 4,5 mil. euro pentru construcţia unui corp de navă fluvială. Numele cumpărătorului, ţinut la secret
Philip Tierno, profesor de microbiologie şi patologie la Centrul Medical NYU Langone, a realizat zeci de astfel de studii, între care unul, comandat de televiziunea ABC, a demonstrat că jumătate dintre lămâi erau contaminate cu materii fecale. "Angajaţii nu folosesc mănuşi şi nu spală fructele, în cel mai bun caz le clătesc", spune Tierno. "Majoritatea sunt contaminate din cauza faptului că cei care le taie, fie că sunt barmani sau bucătari, fac şi alte activităţi, spre exemplu, iau banii clienţilor sau spală pahare", adaugă el. Toate specimenele colectate, de la diferite restaurante şi instituţii, prezentau bacterii specifice intestinelor, tractului respirator sau pielii. Unele dintre ele aveau urme de E. coli sau candida.
În ciuda imaginii neplăcute pe care o generează astfel de informaţii, oamenii de ştiinţă spun că nu trebuie să ne îngrijorăm prea tare din acest motiv. "E foarte puţin probabil să ne îmbolnăvim din cauza unei felii de lămâie, deşi nu e imposibil. Să nu uităm că avem un sistem imunitar care e, de cele mai multe ori, foarte bun", spune Philip Tierno. El linişteşte germofobii, amintind că a obţinut rezultate similare testând sticlele de ketchup, solniţele, meniurile şi mesele. "Microbii sunt peste tot", spune el. "Nu poţi să scapi neatins."
Citeşte şi:
STUDIU: Băuturile carbogazoase conţin niveluri "îngrijorătoare" de substanţe care ar putea fi cancerigene
Citeşte şi:
TOPUL ţărilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor. Pe ce loc se află România
Citește pe alephnews.ro: Zelenski dezvăluie pentru prima dată pierderile totale ale Ucrainei în războiul lui Putin, în urma unor declarații controversate ale lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un bărbat a fost arestat în cazul uciderii CEO-ului UnitedHealthcare. Ce „manifest” avea infamul suspect
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a combinat cu un preot! Sora lui Theo Rose iubește cu foc. Motivul uluitor pentru care se feresc!
CANCAN.RO
Ce articole vestimentare să nu bagi niciodată la mașina de spălat. Pot fi distruse doar după o simplă spălare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe