Creşte TVA la ciocolată, napolitane, biscuiţi, precum şi accizele la băuturile răcoritoare. Este o măsură sănătoasă pentru persoanele afectate de obezitate?

  • Guvernul Ciolacu măreşte TVA pentru dulciuri şi produse bio.
  • Alimentele cu zahăr pot provoca boli cardiovasculare şi diabet.
  • Guvernul măreşte şi accizele la sucuri, energizante şi alcool.
1507 afișări
Imaginea articolului Creşte TVA la ciocolată, napolitane, biscuiţi, precum şi accizele la băuturile răcoritoare. Este o măsură sănătoasă pentru persoanele afectate de obezitate?

Bing AI

Guvernul a publicat, marţi, forma finală a pachetului de măsuri fiscale pe care îşi va asuma răspunderea în Parlament. Forma finală a pachetului prevede accize noi pentru băuturile nealcoolice şi cele răcoritoare cu zahăr adăugat.

Marina Ivan, nutritionist, îţi spune dacă noile preţuri te vor face să renunti la băuturile răcoritoare cu zahăr.

,,În ziua de astăzi, zahărul se adaudă în orice produs, în primul rând pentru rolul de conservant, în al doilea rând, pentru efecte puternicede recompensare al creierului care poate duce la dependenţă. Astfel, o creştere a preţului poate va mai scădea consumul, însă în rândul persoanelor care sunt predispuse la dependenţă, acestea nu vor renunţa la aceste produse atât de simplu decât dacă îşi doresc cu adevărat pentru că creierul este obişnuit să caute activităţi care eliberează dopamină, respectiv plăcere".

Ce modificări sunt la nivelul organismului în urma consumului de băuturi cu zahăr, îţi spune Lygia Alexandrescu, nutriţionist.

,,Este într-adevăr o veste bună. Faptul că sunt mai scumpe sunt mai greu de accesat. Atât sucurile, cât şi alimentele care conţin foarte mult zahăr rafinat (...) în organism apare un dezechilibru la nivelul glicemiei.
Glicemie mare înseamnă risc de aparţie a bolilor cardiovasculare, a gliceridelor, risc de apariţie a diabetului".  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici