Video Elon Musk, şeful Tesla, a prezentat panourile solare invizibile, care par a fi un acoperiş normal: ”Arată mai bine şi durează mai mult" - VIDEO

Elon Musk şi-a reiterat ambiţia de a face din compania sa Tesla Motors un gigant al energiei verzi, lansând noile panouri solare în Los Angeles, scrie Bloomberg.

7784 afișări

Musk a ţinut prezentarea în faţa câtorva sute de participanţi, în faţa unui platou unde se filma Desperate Housewives, din partea Tesla şi SolarCity, compania căreia îi este preşedinte şi pe care speră să o achiziţioneze. Noile panouri solare arată ca un acoperiş normal, sunt integrate pe deplin cu ţigla acoperişului, fără să se poată observa că sunt panouri solare.

”Avem un panou solar care este mai bun decât un acoperiş normal, arată mai bine şi durează mai mult”, a spus Musk. ”Este genul de lucru cu care îţi impresionezi vecinii”, a spus Musk.

Musk a prezentat detalii legate de eficienţa noilor panouri solare, de garanţia acoperişului, de costuri şi de textura care va fi valabilă pentru clienţi. Acoperişul va fi disponibil în patru stiluri de sticlă.

Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, se aşteaptă ca acţionarii companiei producătoare de maşini să aprobe un acord în valoare de 2,6 milioane de dolari pentru a cumpăra compania de panouri solare SolarCity, potrivit BBC.

Preluarea companiei SolarCity, al cărei preşedinte este Elon Musk, ar extinde afacerea cu energie regenerabilă a producătorului de maşini. Unii acţionari nu sunt, însă, de acord cu înţelegerea, susţinând că este un conflict alăturarea celor două firme în care este implicat Musk.

Miliardarul, preşedinte al ambelor companiii, susţine că ar fi surprins dacă afacerea nu s-ar încheia luna viitoare. „Sunt destul de încrezător asupra direcţiei în care se îndreaptă voturile”, a declarat Musk. El estimează că SolarCity ar putea adăuga un miliard de dolari la câştigurile afacerii Tesla, în 2017.

Împreună, cele două firme ar putea accelera tranziţia mondială către energia sustenabilă, prin producerea şi acumularea de energie regenerabilă şi asigurarea mijloacelor de transport care să o folosească.

Tesla a încercat să liniştească îngrijorările în ceea ce priveşte situaţia financiară a SolarCity, dezvăluind faptul că prin instalarea de panouri solare a strâns fonduri în valoare de un miliard de dolari, în ultimele patru luni.

Musk a susţinut că există câteva persoane care se împotrivesc extinderii Tesla în afacerea energetică, inclusiv fondul lui (offshore) de investiţii, dar el a pus la îndoială capacitatea acţionarilor de a prezice rezultatele avute de Tesla în anii anteriori.

Investitorii vor vota pe 17 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici