- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (11.11.2022, 11:40)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grup de celule nervoase care i-ar putea ajuta pe pacienţii cu paralizie să meargă din nou
- Oamenii de ştiinţă au identificat un grup de celule nervoase care îi ajută pe pacienţii cu paralizie să se ridice în picioare şi să meargă din nou.
- Cercetătorii spun că munca lor va deschide calea pentru tratamente eficiente.
Urmărește
619 afișări
Grup de celule nervoase care i-ar putea ajuta pe pacienţii cu paralizie să meargă din nou
Aceste celule nervoase, sau neuroni, numite Vsx2, sunt prezente în trunchiul cerebral şi în măduva spinării şi s-a constatat că joacă un rol-cheie în recuperarea funcţiei motorii după o leziune a măduvei spinării.
Cercetătorii elveţieni au salutat descoperirile lor, publicate în revista Nature, ca fiind o "descoperire clinică".
Autorul studiului, Jordan Squair, care se ocupă de terapiile regenerative la Neurorestore, un centru înfiinţat de oamenii de ştiinţă din Elveţia pentru a dezvolta noi tratamente neurochirurgicale, a declarat: „Acest lucru deschide calea către tratamente mai bine direcţionate pentru pacienţii paralizaţi. Acum putem avea ca scop manipularea acestor neuroni pentru a regenera măduva spinării".
În cadrul studiului clinic, oamenii de ştiinţă au recrutat nouă participanţi cu paralizie severă sau completă cauzată de leziuni ale măduvei spinării, potrivit Independent.
Pacienţii au primit un tratament de stimulare electrică epidurală (EES), o terapie experimentală care îi ajută pe cei care îşi recapătă mişcările şi controlul pierdut.
Tratamentul EES presupune implantarea unui mic dispozitiv peste învelişul protector al măduvei spinării.
Cercetătorii au constatat că toţi pacienţii şi-au recăpătat sau şi-au îmbunătăţit rapid capacitatea de a merge în timpul tratamentului şi au prezentat îmbunătăţiri ale mobilităţii după cinci luni de tratament şi reabilitare.
Autorii au efectuat un set de experimente pe şoareci pentru a identifica neuronii asociaţi cu statul în picioare şi mersul după paralizie.
Ei au descoperit că neuronii Vsx2 - un subset al unei clase de neuroni numiţi V2a - sunt legaţi de restabilirea mersului după paralizie.
Atunci când au dezactivat aceşti neuroni la şoarecii cu leziuni ale măduvei spinării, creaturile au încetat să mai meargă.
Dar când acelaşi experiment a fost făcut pe şoareci sănătoşi, nu a avut niciun efect.
Potrivit cercetătorilor, acest lucru sugerează că neuronii Vsx2 joacă un rol crucial în recuperarea funcţiei motorii după o leziune a măduvei spinării, deşi aceşti neuroni nu sunt necesari pentru mersul la şoarecii sănătoşi.
Scriind în revista Nature's News And Views, Kee Wui Huang şi Eiman Azim, oameni de ştiinţă de la Salk Institute for Biological Studies din California, care nu au fost implicaţi în studiu, au declarat că rezultatele „sunt în concordanţă cu ideea că anumite tipuri de neuroni spinali care şi-au pierdut intrările de la creier după o leziune pot fi "redeşteptate" sau reproiectate pentru a restabili mişcarea dacă li se oferă combinaţia adecvată de stimulare şi reabilitare".
Autorul studiului, Jocelyne Bloch, neurochirurg la Spitalul Universitar din Lausanne (CHUV), a declarat: „Noul nostru studiu, în cadrul căruia nouă pacienţi din cadrul testului clinic au reuşit să recupereze un anumit grad de funcţie motorie datorită implanturilor noastre, ne oferă o perspectivă valoroasă asupra procesului de reorganizare a neuronilor din măduva spinării”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Mohamed al-Bashir, noul premier interimar al guvernului de tranziţie sirian
-
Horaţiu Potra a fost plasat sub control judiciar
-
Criză uriaşă în Siria. ONU susţine că 16 milioane de oameni au nevoie de ajutor de urgenţă
Citește pe alephnews.ro: Austria este de acord cu admiterea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
O profesoară din Brașov a câștigat titlul de cea mai rapidă cititoare din lume. Cine este Teodora Voinescu
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Elena Lasconi, derapaj nervos la adresa colegilor de partid, după ce i s-a cerut să facă un pas în spate: 'Nu...
CANCAN.RO
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:36
Întâlnire istorică: Papa Francisc şi Mahmoud Abbas la Vatican
-
astăzi, 14:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1021. Zelenski: Ucraina nu-şi va sacrifica tinerii pentru arme / Liderul opoziţiei germane promite sprijin pentru întregul arsenal al Ucrainei / Zelenski caută o soluţie diplomatică la război şi propune un plan pentru trupele străine