- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- ROMA, (05.07.2008, 13:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul italian declară stare de urgenţă la situl arheologic de la Pompei
Guvernul italian a declarat vineri stare de urgenţă la situl arheologic de la Pompei, în încercarea de a salva una dintre cele mai importante bogăţii culturale după decenii de neglijenţă.
147 afișări

Guvernul italian declară stare de urgenţă la situl arheologic de la Pompei (Imagine: Mediafax/AFP)
Potrivit unui comunicat remis de Guvern, va fi numit un comisar special pentru Pompei, oraşul roman îngropat în urma erupţiei Vezuviului în anul 79 d.c., declarat patrimoniu mondial UNESCO.
Arheologii şi istoricii de artă s-au plâns îndelung de neglijenţa faţă de situl arheologic de la Pompei, afectat de lipsa de investiţii, buruieni, deşeuri şi graffiti.
Circa 2,5 milioane de turişti vizitează Pompeiul în fiecare an, mulţi dintre ei exprimându-şi uimirea faţă de condiţiile deplorabile în care se află situl arheologic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
GALERIE FOTO. După Los Angeles, Raisa Ambros își va expune lucrările la o galerie din New York
-
Detaliile percheziţiei fără precendent a FBI de la reşedinţa lui Donald Trump. Între documentele reţinute se află şi unele ce conţin informaţii despre "preşedintele Franţei"
-
Nave şi avioane americane vor tranzita Strâmtoarea Taiwan, în contextul tensiunilor cu Beijingul
-
CSM a avizat favorabil legile justiţiei. Cătălin Predoiu spune că proiectele au parcurs un drum lung şi anevoios
Un articol apărut în publicaţia Corriere della Sera informează că multe dintre cele 1.500 de case, printre care unele dintre cele mai faimoase, de pe situl arheologic sunt închise publicului, frescele sunt în condiţii de degradare iar lucrările de restaurare care au început în 1978 nu s-au încheiat încă.
"Starea de urgenţă", despre care Guvernul a spus că va fi valabilă timp de un an, prevede alocarea de fonduri suplimentare, precum şi adoptarea de măsuri speciale în vederea protejării sitului.
Două treimi din suprafaţa totală de 66 de hectare a oraşului, care număra circa 13.000 de locuitori în epoca romană, au fost dezgropate de la începutul săpăturilor, cu 260 de ani în urmă.
Restul oraşului continuă să fie îngropat, dar Corriere susţine că zona este folosită ca o groapă de gunoi ilegală.
Oraşul vecin, Neapole, şi împrejurimile acestuia au fost scena unei îndelungate crize a deşeurilor, din cauza numărului insuficient de gropi de gunoi.
Premierul Silvio Berlusconi a promis să rezolve această problemă, dat fiind că industria turismului din această regiune a avut de suferit din cauza crizei deşeurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 00:56
-
astăzi, 00:19