Medicii indieni, şocaţi după ce au extirpat un rinichi de 7,4 kg

În India, medicii au extirpat un rinichi uriaş care cântărea 7,4 kilograme – echivalentul a doi nou-născuţi, relatează BBC.

1237 afișări
Imaginea articolului Medicii indieni, şocaţi după ce au extirpat un rinichi de 7,4 kg

Medicii indieni au extirpat un rinichi de 7,4 kg

Se crede că acesta a fost cel mai mare rinichi operat vreodată în India, dimensiunile obişnuite ale organului fiind de 120-150 g.

Pacientul suferea de o boală care ducea la creşterea chisturilor pe toată suprafaţa rinichilor. Unul dintre doctorii care au efectuat operaţia a declarat că o creştere în volum a organului afectat nu e neobişnuită în astfel de cazuri, relatează BBC. Înlăturarea rinichiului nu ar fi fost totuşi necesară dacă viaţa pacientului nu ar fi fost pusă în pericol de apariţia unei infecţii.

„Pacientul nu reacţiona la tratamentul cu antibiotice, iar dimensiunea uriaşă a rinichiului îi cauza acestuia dificultăţi în respiraţie. Nu am avut de ales, a trebuit să extirpăm rinichiul”, a declarat  Dr. Sachin Kathuria, de la Spitalul din Delhi unde a avut loc intervenţia chirurgicală.

Medicii au fost şocaţi de mărimea extraordinară a rinichiului. Conform BBC, Dr. Kathuria a adăugat că „celălalt este chiar mai mare”.

Cel mai greu rinichi înregistrat în Cartea recordurilor cântăreşte 4,5 kilograme, deşi au existat cazuri de 8,7 kilograme (în Olanda) sau chiar 9 kilograme (în Statele Unite ale Americii).

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici