Sforăitul creşte riscul de accident vascular cerebral. Sfaturi pentru a elimina pericolul

  • Problemele legate de somn pot cauza probleme de sănătate mult mai mari, potrivit unor noi cercetări.
  • Persoanele care au probleme de somn pot fi mai predispuse să facă un accident vascular cerebral.
1753 afișări
Imaginea articolului Sforăitul creşte riscul de accident vascular cerebral. Sfaturi pentru a elimina pericolul

Sforăitul creşte riscul de accident vascular cerebral. Sfaturi pentru a elimina pericolul

Un nou studiu a arătat că dormitul prea mult sau prea puţin, somnul prelungit, somnul de proastă calitate, sforăitul şi apneea de somn pot creşte riscul, în mod semnificativ, pentru oricine suferă de mai mult de cinci dintre aceste simptome.
 
Persoanele care sforăie au fost de aproape două ori mai predispuse decât cele care nu sforăie să sufere un accident vascular cerebral.
 
Cercetătorii au constatat că persoanele care au dormit mai mult de nouă ore sau mai puţin de cinci ore au avut mai multe şanse de a suferi un accident vascular cerebral decât cele care au dormit în medie şapte ore.
 
Constatările, publicate în revista Neurology, nu arată că problemele de somn cauzează accidentul vascular cerebral, dar arată o asociere.
 
Autorul studiului, Christine McCarthy, de la Universitatea Galway din Irlanda, a declarat: „Nu numai că rezultatele noastre sugerează că problemele individuale de somn pot creşte riscul de accident vascular cerebral al unei persoane, dar faptul de a avea mai mult de cinci dintre aceste simptome poate duce la un risc de cinci ori mai mare de accident vascular cerebral, în comparaţie cu cei care nu au nicio problemă de somn”.
 
„Rezultatele noastre sugerează că problemele de somn ar trebui să fie un domeniu de interes pentru prevenirea accidentului vascular cerebral”.
 
La studiu au participat 4.496 de persoane: 2.238 care au avut un accident vascular cerebral şi 2.258 care nu au avut, potrivit Independent.
 
Subiecţii au fost întrebaţi cu privire la comportamentul lor de somn, inclusiv câte ore de somn au avut, calitatea somnului, sforăitul şi problemele de respiraţie în timpul somnului.
 
Studiul a indicat că persoanele care sforăiau aveau cu 91% mai multe şanse de a face un accident vascular cerebral decât cele care nu sforăiau, deci cum puteţi să vă opriţi din sforăit?

Modalităţi de a ameliora problema cu sforăitul

Sforăitul este cauzat atunci când aerul care călătoreşte prin nas, gură sau gât este parţial obstrucţionat în timpul nopţii. Încercaţi aceste tactici pentru a vă ajuta să scăpaţi de acest obicei.
  • Evitaţi alcoolul
Nopţile ”înnecate în alcool” duc adesea la un somn agitat şi plin de sforăit. Alcoolul are un efect sedativ, care relaxează muşchii maxilarului şi ai gâtului, ceea ce face mai probabilă o obstrucţie a căilor respiratorii. Evitaţi băutura dacă vreţi să nu mai sforăiţi.
  • Dormiţi pe o parte
Reducerea la tăcere a sforăitului ar putea fi la fel de simplă ca şi ajustarea poziţiei de dormit.
 
Aşezaţi-vă pe o parte, mai degrabă decât pe spate, poate ajuta la reducerea sforăitului, deoarece acest lucru poate împiedica baza limbii să se prăbuşească în peretele din spate al gâtului. Nu este garantat, dar cu siguranţă ar trebui să ajute.
  • Încercaţi o pernă pentru sforăit
Există unele produse pe care le puteţi cumpăra, care sunt special concepute pentru a preveni sforăitul.
 
Dormitul pe o pernă care vă susţine suficient capul şi gâtul poate fi de ajutor, deoarece astfel vă puteţi asigura că aveţi capul sprijinit suficient de sus pentru a preveni blocarea căilor respiratorii.
  • Rămâneţi în limitele unei greutăţi sănătoase
Excesul de ţesut adipos în jurul gâtului şi tonusul muscular slab pot contribui la această problemă.
 
Sforăitul este mai frecvent dacă eşti supraponderal, aşa că luarea de măsuri pentru a reduce kilogramele în exces poate ajuta la reducerea şanselor de a face zgomot în timpul nopţii.
  • Ţine un jurnal de somn
Un jurnal de somn este o modalitate excelentă de a vă ajuta să identificaţi ce factori din viaţă vă ajută şi vă împiedică somnul şi sforăitul.
 
Notaţi orele de somn, de câte ori vă treziţi în timpul nopţii, mâncarea şi băutura pe care le-aţi consumat pe parcursul zilei, timpul petrecut în faţa ecranului şi activitatea din timpul zilei.
 
După ce aţi ţinut o evidenţă a somnului timp de o lună, veţi putea vedea orice tendinţe, inclusiv activităţile din timpul zilei care vă afectează noaptea. Folosind aceste informaţii, puteţi apoi să faceţi schimbări în stilul de viaţă pentru a rezolva problema.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici