Copilul Anamariei Stancu rămâne deocamdată cu mama sa şi va intra într-un program de consiliere - VIDEO

Copilul de nouă ani al Anamariei Stancu a ales să rămână cu mama sa, în prezenţa tatălui venit din Portugalia şi a executorului judecătoresc, oficiali din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Sector 6 precizând că băiatul va intra într-un program de consiliere, dar va locui în continuare cu mama.

1156 afișări
Imaginea articolului Copilul Anamariei Stancu rămâne deocamdată cu mama sa şi va intra într-un program de consiliere - VIDEO

Copilul Anamariei Stancu rămâne deocamdată cu mama sa şi va intra într-un program de consiliere

"Copilul a refuzat", a spus Ana Maria Stancu, după negocierile purtate cu executorul judecătoresc şi cu tatăl copilului, Amedeo Mihai Szel, care a venit din Portugalia pentru a participa.

Oficiali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au precizat că băiatul va intra într-un program de consiliere, timp în care va locui însă în continuare cu mama sa.

"Copilul nu a avut voie să vorbească cu tatăl, a fost influenţat negativ. Sunt instituţii în Portugalia care au considerat că tatăl trebuie să stea cu copilul. Sunt pregătit să-l cresc, copilul are toate condiţiile acolo. Este o decizie care spunea că mama are dreptul să părăsească Portugalia şi, în această situaţie, copilul rămâne în îngrijirea tatălui care îndeplineşte toate condiţiile necesare să se ocupe de educaţia copilului. Nu am lovit-o niciodată. Sunt martori în România care vă pot spune ce fel de persoană era ea", a declarat Amedeo Mihai Szel, tatăl copilului.

Anamaria Stancu a fost sprijinită de Ana Nedelcu, care a trecut printr-un caz asemănător după ce a fost acuzată de autorităţile canadiene că şi-a răpit copilul.

"Ca mamă, să aibă curaj, să aibă curaj în copilul ei că va spune ceea ce vrea şi că dorinţa lui va fi respectată. Dacă copilul refuză să plece, trebuie respectat. Dacă copilul vrea să plece cu tatăl, trebuie respectat", a declarat Ana Nedelcu.

Judecătorii au decis, la începutul lunii august, să repună pe rol procesul în care Anamaria Stancu vrea să obţină custodia minorului, după ce a fost acuzată în Portugalia că şi-a răpit copilul pentru a îl aduce în România, românca susţinând că a recurs la acest gest pentru a scăpa de abuzurile tatălui. Noul termen a fost stabilit la 05 octombrie 2016.

Femeia susţine că fostul său soţ are în Portugalia o sentinţă de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru violenţă domestică. Anamaria Stancu a fost susţinută chiar de tatăl fostului ei soţ, care crede că minorul ar trebui să rămână în România la mama lui, dar să aibă dreptul să îşi vadă tatăl.

"Mai bine aici în România, lângă noi. Oricum am lua-o, copiii trag la mama", a declarat Carol Szel, bunicul copilului.

Dacă instanţa din Portugalia o va găsi vinovată de răpirea propriului copil, Anamaria Stancu riscă până la opt ani de închisoare.

Fostul soţ al femeii este român, însă între timp a obţinut cetăţenia portugheză. În urma divorţului, Anamaria Stancu a câştigat custodia, însă din cauza unor presupuse agresiuni, a venit în România împreuna că băiatul ei. Ulterior, fostul soţ a acuzat-o de răpire internaţională de minori, iar instanţa a decis că trebuie să trimită copilul la tată. Anamaria Stancu încearcă să aibă câştig de cauză în justiţia din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici